Trei proiecte controversate ale „deputatului mitralieră“ trec în viteză prin Parlament

 
Cătălin Rădulescu
Cătălin Rădulescu

Pachetul de proiecte de legi controversate depuse în ultimele două luni ale anului 2017 de PSD-istul Cătălin Rădulescu, cunoscut şi ca „deputatul mitralieră“ sau „deputatul AKM“, au început să fie discutate în comisiile din Parlament şi să primească avize pozitive, chiar dacă unele prevederi încalcă Constituția.

Comisia de administraţie din Senat, unde PSD şi ALDE au majoritatea, a dat aviz pozitiv pe o iniţiativa legislativă, semnată de peste 100 de parlamentari, care prevede că faptele săvârşite de demnitari ce determină conflictul de interese să se prescrie în termen de trei ani.

Un al doilea proiect de lege al lui Cătălin Rădulescu, tot în ceea ce priveşte legislaţia penală, a fost trimis către comisiile de specialitate ale Senatului şi deja a primit aviz pozitiv de la Consiliul Legislativ, scrie Adevarul.ro. Concret, e vorba de un proiect prin care sunt modificate Codul Penal şi Codul de Procedură Penală, fiind propuse mai multe amendamente controversate.

Cătălin Rădulescu vrea o pedeapsă mai dură pentru cei care fac denunţuri, dar nu s-ar adeveri. Deputatul PSD vrea ca denunţătorul să primească jumătate din pedeapsa la care s-ar încadra cel denunţat, în condiţiile în care denunţurile nereale sunt taxate acum cu amendă sau cu închisoare cuprinsă între şase luni şi trei ani.

Apoi, deputatul PSD vrea ca procurorii şi judecătorii să poată primi pedepse cuprinse între doi şi şapte ani de închisoare dacă aceştia ar încerca să convingă o persoană cercetată sau un inculpat să facă denunţuri.

Un alt proiect al „deputatului mitralieră" care a primit aviz pozitiv de la Consiliul Legislativ se referă la relaxarea legislaţiei în zona conflictelor de interese pentru aleşii locali, acestea fiind taxate doar ca abatere disciplinară şi diminuarea salariului cu 10% timp de maximum 6 luni.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?