Trei persoane au murit într-un incendiu produs într-o clădire ocupată de romi, în Franţa

Trei morţi în Franţa într-un incendiu produs într-o clădire ocupată de romi
Trei morţi în Franţa într-un incendiu produs într-o clădire ocupată de romi

Trei persoane, două femei şi un copil, potrivit unui bilanţ provizoriu, au murit în urma unui incendiu, într-o uzină dezafectată, care servea ca adăpost ilegal pentru aproximativ 200 de romi, la Lyon, au anunţat luni dimineaţa surse din cadrul serviciului de pompieri şi Prefecturii, relatează AFP.

Incendiul "violent", care a izbucnit în cursul nopţii de duminică spre luni, a "cuprins în totalitate" clădirea, potrivit locotenent-colonelului din cadrul serviciului de pompieri din Rhône, Jean-Philippe Gueugneau, care se ocupă de operaţiunile de salvare.

În timpul unei conferinţe de presă organizate la faţa locului, el a precizat că "foarte repede cele două nivele superioare ale acestei clădiri (...) s-au aprins şi scara s-a prăbuşit".

Acoperişul de asemenea a ars, a constatat un jurnalist al AFP.

Echipe de câini ajutau la căutări în ruinele construcţiei, care stă să se prăbuşească, cu scopul de a găsi alte victime, potrivit locotenent-colonelului Gueugneau. El a precizat că "cele trei cadavre ale victimelor se află în continuare în interior".

Potrivit lui Gilberte Renard, o activistă a Ligii pentru Drepturile Omului, aproape 300 de romi, între care copii mici şi femei însărcinate, ocupau clădirea, unde, în trecut, erau fabricate motoare electrice de mici dimensiuni.

"Ei dormeau adesea în pod", a explicat Gilberte Renard pentru AFP.

Supravieţuitorii, în număr de aproximativ 150, au fost evacuaţi în microbuz şi transferaţi într-o şcoală, au precizat pompierii.

Articole recomandate


Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?