Trei obiceiuri banale care îţi reduc riscul de a muri cu 80%

Cum îți prelungești viața
Cum îți prelungești viața

Un stil de viață extrem de simplu, care combină trei obiceiuri banale, îți poate prelungi viața în mod surprinzător.Bărbaţii şi femeile îşi pot diminua semnificativ riscul de deces adoptând dieta mediteraneană, făcând exerciţii fizice şi abţinându-se de la fumat, relevă un nou studiu.

Oamenii care au adoptat acest stil de viaţă şi-au redus riscul de apariţie a decesului cu 80 de procente. Mai exact, cele trei schimbări menţionate mai sus i-au protejat pe oameni de boli coronariene şi coagularea depozitelor de calciu din arterele inimii, reducând totodată riscul de deces din orice cauză pe o perioadă de 8 ani.

Pentru cercetare, oamenii de ştiinţă au monitorizat 6.200 de oameni (caucazieni, afro-americani, hispanici şi asiatici) pentru aproximativ 8 ani, potrivit Descopera.ro. „Cei care au adoptat cele patru comportamente sănătoase au înregistrat o scădere a riscului de deces cu 80 de procente comparativ cu subiecţii în rândul cărora nu s-a întâlnit niciunul dintre aceste comportamente", a declarat dr. Haitham Ahmed.

La începutul studiului, participanţii au fost supuşi analizelor medicale pentru a li se măsura nivelurile depozitelor de calciu din arterele inimii. Pe parcursul studiului, specialiştii au înregistrat evenimentele cardiace experimentate de subiecţi, precum atacuri de inimă, dureri în piept, stop cardio-respirator, angioplastie sau decesul provocat de boli coronariene.

Pe baza comportamentelor legate de dietă, a exerciţiilor fizice, a IMC (indexul de masă corporală) şi a eventualelor obiceiuri nesănătoase, participanţii la studiu au primit scoruri de evaluare a sănătăţii de la zero la patru. Din totalul participanţilor, doar 2% (129 de indivizi) au primit scor maxim.

„Dintre toţi factori legaţi de stilul de viaţă, am constatat că evitarea fumatului joacă cel mai important rol în reducerea riscului de apariţie a bolilor coronariene şi a riscului de deces. De fapt, fumătorii, chiar dacă adoptau două sau chiar mai multe obiceiuri sănătoase, tot aveau o rată scăzută de supravieţuire, comparativ chiar şi cu nefumătorii sedentari sau obezi", a explicat coordonatorul studiului, Roger Blumenthal, cardiolog şi profesor în cadrul Hopkins University School of Medicine.

Totuşi, cercetarea susţine că adoptarea acestor comportamente sănătoase reduce riscul de apariţie a desului din orice cauză, nu numai pe cel provocat de boli de inimă.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?