Trei oameni și-au pierdut viața în protestele antiguvernamentale din Venezuela

Cel puțin trei persoane au fost ucise în Venezuela, în protestele împotriva guvernului condus de Nicolas Maduro. Președintele Maduro a acuzat opoziția că a atacat poliția și că SUA încearcă o lovitură de stat împotriva lui.Protestele din Venezuela, care contestă guvernul actual, au survenit pe fondul crizei financiare crescânde care a afectat țara în ultimii ani, escaladând în violențe stradale. De săptămâni întregi, oamenii au luat cu asalt străzile în încercarea de a organiza noi alegeri pentru a-l îndepărta pe actualul președintele, Nicolas Maduro.

Miercuri, un militar din garda națională a fost ucis la sud de capitală, iar un adolescent din capitala Caracas și o femeie din San Cristobal au fost împușcați lângă granița cu Columbia de către doi indivizi aflați pe motociclete, despre care se crede că fac parte din grupări civile înarmate, care acționează la ordinul Guvernului.

Zeci de mii de oameni s-au adunat pentru a solicita noi alegeri prezidențiale și eliberarea politicienilor de opoziție care au fost închiși, iar altora li s-a interzis activitatea politică, printre care și liderul opoziției, Enrique Capriles.

Autoritățile au intervenit, încercând să disperseze mulțimile cu gloanțe de cauciuc și gaze lacrimogene, dar neagă faptul că s-a folosit muniție adevărată. 

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?