Trei bărbaţi din Afganistan, prinşi în timp ce încercau să treacă graniţa României cu acte false

 

Trei bărbaţi din Afganistan, care ceruseră azil politic în România, au fost descoperiţi cu documente false asupra lor la pentru care au plătit câte 1.000 de euro. În acelaşi timp, opt cetăţeni pakistanezi au fost opriţi la frontiera româno-sârbă.
 

Bărbaţii se aflau în trenul Inter Regio care circulă pe ruta Bucureşti Nord – Viena. Cei trei s-au legitimat cu cărţi de identitate poloneze.

Poliţiştii de frontieră au constatat că actele erau false, stabilind apoi că cei trei sunt din Afganistan şi au vârste cuprinse între 18 şi 20 de ani. Tinerii aveau asupra lor documente temporare de solicitanţi de azil în Romania şi au declarat că au procurat documentele false de la un cetăţean bulgar a cărui identitate nu o cunosc, contra sumei de 1.000 euro fiecare.


Cei trei cetăţeni afgani sunt cercetaţi pentru fals privind identitatea şi tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

Poliţiştii de frontieră din Moraviţa au prins, în noaptea de luni spre marţi, opt cetăţeni pakistanezi care încercau să treacă ilegal frontiera din Serbia în România, transmite MEDIAFAX. Potrivit Poliţiei de Frontieră, poliţiştii din Moraviţa au observat, în noaptea de luni spre marţi, un grup de persoane care trecea frontiera, dinspre Serbia spre România, pe jos, peste câmp.

Poliţiştii de frontieră i-au oprit imediat pe cei opt bărbaţi care nu vorbeau limba română, stabilind că sunt cetăţeni pakistanezi, cu vârste cuprinse între 27 şi 44 de ani. Cei opt au declarat că au trecut frontiera pe jos din Serbia, cu scopul de a ajunge într-un stat din vestul Europei.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?