Efectele florilor de fân asupra sănătăţii

 
tratamente naturiste cu flori de fan
tratamente naturiste cu flori de fan

Tratamente naturiste cu flori de fân: Fânul din flora spontană este o adevărată farmacie verde în care se găsesc remedii pentru o mulţime de boli.Tratamente naturiste cu flori de fân: Fânul este un amestec de plante, fiecare cu puterile ei tămăduitoare.

De unde se trage forţa vindecătoare a fânului? Din combinaţia unică a plantelor crescute laolaltă,spun specialiştii. Otava şi măcinişul obţinut din scuturarea plantelor cosite sunt pline de seminţe,flori şi tulpini ale ierburilor medicinale.

Tratamente naturiste cu flori de fân: Băi vindecătoare

Băile cu flori de fân au o mulţime de întrebuinţări terapeutice:de la tratarea varicelor şi a tulburărilor de circulaţie,a hemoroizilor şi a cistitei,la ameliorarea stărilor depresive şi a insomniilor. Baia cu flori de fân se face cu cinci litri de apă şi trei mâini de fân. Laşi să se răcească până la 38 de grade şi apoi stai în infuzie 20 de minute. Tratamentul poate fi urmat câteva luni,ca să fie eficient.

Tratamente naturiste cu flori de fân: Remediu pentru afecţiuni respiratorii

Inhalaţiile cu flori de fân tratează afecţiunile căilor respiratorii superioare. Pentru tratament,prepari o infuzie dintr-un litru de apă şi o mână de fân. Stai deasupra vasului în care ai preparat infuzia,inspirând pe nas şi expirând pe gură circa 10 minute. Se recomandă completarea tra­tamentului cu gargară din această infuzie.

Tratamente naturiste cu flori de fân: Tratează reumatismul şi eczemele

Pentru reumatism şi dureri articulare,se fac comprese din decoct sau din infuzie,care se aplică pe locul dureros şi se lasă peste noapte.

La fel de eficiente sunt prişniţele-se pun doi pumni de flori de fân ­într-un săculeţ de bumbac care se opăreşte pe baie de abur şi apoi se stoarce puţin şi se aplică pe locul dureros,lăsând să acţioneze peste noapte. Florile de fân sunt eficiente în tratarea eczemelor,a rănilor,supu­raţii­lor,ulcerului varicos şi chiar a psoriazisului. Ex­cep­­ţie fac infecţiile acute,care necesită tratament cu anti­septice puternice.

Tratamente naturiste cu flori de fân: Leac pentru rinichi

Pentru tratarea cistitei şi a bolilor renale,se recomandă băile de şezut. Se prepară cinci litri de infuzie,care se răcesc până la 39 de grade. Se stă 30 de minute cu şezutul în apă,iar pe măsură ce se răceşte,se adaugă din când în când infuzie fierbinte.

După baie se înfăşoară zona şalelor cu un prosop cald şi se stă sub pătură o jumătate de oră. Băile se fac trei zile la rând,evitând efortul fizic.

Dacă se foloseşte fân proaspăt,care conţine principii active mai puternice,se reduce cantitatea. Când se usucă,plantele pierd cam un sfert din substanţele active. Cele mai eficiente flori sunt cele care se scutură din fân şi care rămân după cosit.

Sursa: clickpentrufemei.ro

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?