Tratament revoluționar împotriva cancerului, dezvoltat în Spania

 
Cum a scăpat Dr Oz de cancer? Ce mănâncă celebrul medic?
Cum a scăpat Dr Oz de cancer? Ce mănâncă celebrul medic?

Un generator de impulsuri de înaltă tensiune care distruge tumorile mai eficient și mai rapid decât chimioterapia a fost realizat de cercetători de la universitățile din orașele spaniole Barcelona și Zaragoza.

Noua tehnologie biomedicală a fost prezentată în cel mai recent număr al revistei ''Journal of Emerging and Selected Topics in Power Electronics", iar mai multe firme și-au exprimat interesul în obținerea patentului de fabricație pentru utilizarea sa în lupta contra cancerului, conform Agerpres.

Sistemul de electroporație, cunoscut și sub numele de electropermeabilizare, constă în creșterea semnificativă a conductivității electrice și a permelabilității membranei plasmatice celulare cu ajutorul unui câmp electric aplicat extern. Cu această metodă, specialiștii spanioli au provocat moartea celulelor care nu au mai fost capabile să repare daunele generate în pereții lor de puternicele câmpurile electrice. Ei au reușit astfel distrugerea unor tumori solide mai repede și într-un mod mai puțin toxic și invaziv decât atunci când s-a apelat la chimioterapie sau radioterapie, după cum a explicat Universitatea din Zaragoza într-un comunicat de presă.

Electroporația ireversibilă are mari avantaje pentru pacient, prin comparație cu alte tipuri de tratamente, dar, totodată, se poate aplica simultan cu acestea pentru a le crește eficiența și a scurta timpul de recuperare a bolnavului.

Testată ''in vivo'', metoda și-a vădit eficiența în distrugerea unor volume mari de țesut.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?