Tratament preferenţial pentru primele 10 ambasade mutate la Ierusalim. Anunţul făcut de Netanyahu

 

Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu a declarat că va acorda "tratament preferenţial" primelor zece ambasade care sunt mutate la Ierusalim, informează site-ul cotidianului Times of Israel.

"Vă vom ajuta. Toţi ar trebui să faceţi asta", a spus Netanyahu la o recepţie pentru corpul diplomatic străin, cu ocazia celebrării independenţei Israelului.

"Nu poţi clădi pacea pe baza minciunilor, pentru că se va prăbuşi pe stâncile realităţii. Este important să stabilim acele principii care vor ghida în cele din urmă pacea: că Israelul are o capitală, că poporul evreu are de 3000 de ani o capitală şi că aceasta se numeşte Ierusalim - este de necontestat. Este timpul să recunoaştem acest fapt", a declarat liderul israelian la recepţia care a avut loc joi la Reşedinţa Preşedintelui din oraşul Ierusalim. 

Conflict între Iohannis și Guvern, instigat de Dragnea, pe tema mutării ambasadei la Ierusalim

Liderul israelian a mai declarat că alte şase ţări se gândesc în mod "serios" să-şi mute ambasadele la Ierusalim.

Statele Unite, Guatemala şi Honduras sunt primele ţări care au confirmat oficial că îşi vor muta ambasadele de la Tel Aviv la Ierusalim, scrie Mediafax.

România ar putea astfel deveni prima ţară din Uniunea Europeană care îşi mută ambasada la Ierusalim. Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat joi seara că Guvernul de la Bucureşti a adoptat un memorandum prin care se decide începerea procedurilor pentreu mutarea efectivă a Ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim.

Uniunea Europeană, Autoritatea Palestiniană, Adunarea Generală ONU, numeroase ţări musulmane şi Rusia au criticat decizia preşedintelui american Donald Trump de a recunoaşte Ierusalimul drept capitală a Israelului şi de a muta ambasada SUA în acest oraş.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?