Transportatorii s-au săturat: nu mai putem aşteapta 2-3 luni pentru o înmatriculare!

Transportatorii rutieri cer guvernului şi Ministerului de Interne să propună soluţii de urgenţă pentru ca înmatricularea autovehiculelor comerciale să se facă în cel mult 2 ore, pentru a debloca activității transportatorilor români afectați. Potrivit comunicatului UNTRR, în prezent transportatorii români trebuie să aștepte între 60 şi 90 de zile pentru o programare în vederea depunerii documentelor necesare obținerii certificatelor de înmatriculare pentru autovehiculele lor.

"Considerăm inacceptabil ca în România, o programare pentru înmatricularea autovehiculelor să dureze mai mult de 2 luni, când înmatricularea ar trebui să se realizeze în maxim 2 ore, ca în orice alt stat membru UE și chiar din afara Uniunii, precum Republica Moldova,"se spune în comunicatul UNTRP .

Această situație afectează activitatea multor transportatori români care ajung să nu își mai poată onora contractele în desfășurare. 

Comunicatul reaminteşte că industria transporturilor rutiere are o contribuție în creştere la PIB, fiind principala modalitate de transport utilizată pentru exporturi iar orice blocaj afectează buna funcționare a economiei românești în ansamblu.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?