Transportatorii, acuzații grave la adresa ministrului Șova

 

Federaţia Operatorilor Români de Transporturi anunţă joi, că ministrul Transporturilor Lucian Şova a minţit opinia publică prin prezentarea prevederilor propriului ordin de ministru, privind transportul interjudeţean de persoane,„trunchiat şi eronat”."Ministrul Transporturilor a minţit opinia publică prezentând trunchiat şi eronat prevederile propriului Ordin de ministru. Sunt eliminate astfel, de către actualul ministru, criteriile de evaluare prevăzute la anexa nr. 18 din Ordinul acum în vigoare, respectiv structura parcului auto, gradul de confort al autovehiculelor, vechimea neîntreruptă pe traseu şi dotarea cu aer condiţionat", anunţă federaţia.

FORT vine cu două documente, ambele publicate pe site-ul ministerului Transporturilor, în care se află „criteriile de evaluare în vigoare pe actuala legislaţie şi noua anexă propusă de ministru de unde, culmea, dotarea cu instalaţie de aer condiţionat sau obligaţia de a avea datoriile plătite faţă de bugetul de stat au disparut”.

„Puse faţă în faţă, aceste documente demonstrează clar că domnul ministru Şova mizează pe altceva atunci când vorbeşte de confort şi siguranţă în transportul rutier de pasageri”, spune FORT.

Informaţiile vin în urma anunţului din aceeaşi zi a ministrului Transporturilor, care spunea că proiectul de Ordin privind reglementarea activităţii de transport regulat de pasageri pe curse interjudeţene „a parcurs toate etapele de dezbatere publică în conformitate cu prevederile legale”. De asemenea, ministrul Şova a declarat miercuri că Ordinul îşi propune eliminarea exclusivităţii deţinute de o firmă pe un traseu şi permite pasagerilor să aleagă între mai multe oferte de transport, vizând îmbunătăţirea condiţiilor de confort pentru pasageri şi preţuri concurenţiale în piaţă.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?