Transplant de rinichi la Iași, după un deceniu de aşteptare

Transplant de rinichi la Iași. O echipă din cadrul Spitalului ”C.I. Parhon” a efectuat un transplant renal de la o persoană aflată în moarte cerebrală la un bărbat care se afla de zece ani pe lista de aşteptare.Transplant de rinichi la Iași. Medicii au precizat că beneficiarul transplantului renal este un bărbat de 37 de ani, care, de la vârsta de 28 de ani, se afla pe lista de aşteptare.

Donatoareaeste o femeie în vârstă de 43 de ani, din Bacău, care se afla în moarte cerebrală. De remarcat este faptul că acesta este cea de-al doilea transplant din acest an, efectuat la Iaşi, de la o persoană aflată în moarte clinică la un donator viu.

„De aproape un deceniu, pacientul aştepta această intervenţie salvatoare. Făcea trei şedinţe de hemodializă pe săptămână. Pacientul se afla în evidenţa Centrului de Dializă a Spitalului Parhon din 2009. Acest pacient a avut şi durata cea mai mare pe lista de aşteptare. A mai fost chemat de trei ori până acum dar au fost alţi pacienţi care aveau o compatibilitate mai bună decât el“, au precizat joi reprezentanţii Spitalului „C.I. Parhon“, din Iaşi.

Medicii au menţionat că transplantul a decurs fără probleme.

Al doilea transplant pulmonar bilateral, efectuat la Spitalul "Sf. Maria"

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?