Transgaz respinge acuzaţiile că ar face un joc în favoarea Ungariei cu privire la BRUA

 
Transgaz, cu ochii pe DESFA
Transgaz, cu ochii pe DESFA

Transgaz respinge acuzaţiile că ar face jocurile Ungariei cu privire la BRUA. Reprezentanţii companiei susţin, într-un comunicat de presă, că proiectul este de interes național, susţinut ferm de Comisia Europeană. 

În decembrie 2017, transportatorii naţionali de gaze din România si Ungaria au organizat licitaţii pentru rezervarea unei capacităţi de transport de aproximativ patru miliarde metri cubi de gaze pe an, prin conducta BRUA.

Acestea au fost câştigate de o firmă din Ungaria. Transgaz a precizat că rezervarea capacităţii de transport este o condiţie pentru a putea demara investiţia în BRUA, faza a doua.

Doar în baza acelor contracte, care arată interes pentru gazele care ar urma să fie transportate, Transgaz poate trece la implementarea proiectului. Licitaţiile au fost transparente, susțin reprezentanţii companiei, în ciuda acuzaţiilor din sfera politică. 

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?