Transformare spectaculoasă! Celebrul actor Dragoş Pâslaru s-a călugărit

 
Transformare spectaculoasă! Celebrul actor Dragoş Pâslaru s-a călugărit
Transformare spectaculoasă! Celebrul actor Dragoş Pâslaru s-a călugărit
FOTO: Libertatea.ro
Transformare spectaculoasă! Celebrul actor Dragoş Pâslaru s-a călugărit Transformare spectaculoasă! Celebrul actor Dragoş Pâslaru s-a călugărit

Nu se ştie dacă bătaia cruntă încasată de la ortaci, în timpul Mineriadei din 1990, sau chemarea tot mai puternică pentru cele sfinte l-au determinat pe actorul Dragoş Pâslaru să părăsească cele lumeşti în anul imediat de după Revoluţie şi să se retragă la mănăstire. Acum, bărbatul în vârstă de 63 de ani este călugărul Valerian şi îşi duce viaţa în munţi, în Schitul Pătrunsa din Judeţul Vâlcea.

Într-un interviu pentru "Ziarul Lumina", monahul vorbeşte despre păcatele din sihăstrie, despre relaţia cu Dumnezeu şi despre cum ruperea de lumea laică şi traiul în pustietate sunt mai grele decât provocările de zi cu zi ale oamenilor obişnuiţi.

Întrebat dacă păcatele l-au copleşit şi în pustietate, călugărul a răspuns:

"Cum să nu, tot timpul, dar nu copleşit... Dumnezeu ţi le-arată, îţi vezi toate păcatele şi-atunci există pericolul de a te zdrobi. Cea mai mare înşelare la pustie, cred eu, este această trufie de a fi la pustie: uite, domle, eu sunt pustnic, eu stau aicea - mândria aceasta!", spune călugărul Valerian.

"Încă o dată: pustia te pune faţă-n faţă cu tine însuţi, cu ceea ce eşti, cu neputinţele tale, cu neştiinţa ta, cu absenţa lui Dumnezeu, şi nu pentru că Dumnezeu ar fi depărtat de tine, ci pentru că tu te-ndepărtezi de El", adaugă el.

Dumnezeu şi când te pedepseşte, în pedeapsa Lui simţi o bucurie, pentru că nu este nimic altceva decât o eliberare. - Valerian Pâslaru.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
8 -1
Remington
25 Mar 21:23
Mai usurel cu „celebrul”, ca nu-i nici Alain Delon, nici Jack Nicholson. Si nici macar Florin Piersic :). Si nu s-a retras „in anul imediat de dupa revolutie”, sau cel putin nu s-a retras definitiv. A mai aparut in „Balanta”, in 1992, in „O vara de neuitat”, in 94 sau 95, ambele ale lui Pintilie, si prin 2000, in „Fii cu ochii pe fericire”. Mi-l amintesc in „Secvente”, al lui Tatos, in rolul tanarului abia iesit din spital, care isi suna prieten dupa prieten, de la un telefon public, cautand pe cineva cu care sa-si petreaca Revelionul, sau macar sa iasa la un pahar sau la un film, iar in spatele lui se formeaza o coada uriasa la telefon, unii apostrofandu-l, altii compatimindu-l ... . Interesant. Mi-l mai amintesc intr-o facatura comunista, „Drumet in calea lupilor”, unde face un Horia Sima scelerat, cu Valentin Teodosiu, promovat de la roluri de randas si caftangiu din filmele cu Margelatu, in rolul lui ... Iorga. De tot hazul ... . Oricum, daca a ales calea asta, ce sa ma zicem? Blagosloveste, parinte!
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?