Traian Băsescu, reacție tăioasă după publicarea Raportului MCV: ”Specialiști mediocri la evaluare”

 

Fostul președinte Traian Băsescu a reacționat dur după publicarea Raportului MCV. El a declarat că i se pare incorectă abordarea C.E. ”Trebuie să-și ia un blam azi când a făcut un raport atât de critic la adresa României.”

"Totul are o limită. Este ușor să arunci rapoarte despre o țară sau alta, arătând cu degetul numai către țara respectivă, când noi am avut un acord care vizează un mecanism întâi de cooperare, apoi de verificare. Comisia Europeană l-a transformat într-unul de verificare întâi, apoi de cooperare. Ei au aceleași responsabilități ca noi.

Nu i-a pus nimeni să trimită specialiști mediocri la evaluare. Nu i-a pus nimeni să trimită specialiști care, chipurile, evaluează justiția după statistici. Nu i-a interesat pregătirea profesională a magistraților, deși în ultimii zece ani se puteau face politici pentru pregătirea magistraților. Mi se pare incorectă abordarea C.E. Trebuie să-și ia un blam azi când a făcut un raport atât de critic la adresa României.

Vă dau scris că în Bulgaria și Croația corupția e mult mai ridicată, dar ei au stat mai disciplinați decât noi, adică s-au supus fără condiții exigențelor legislative ale Comisiei, or nu poți să impui mereu parlamentelor modificările legislative pe care le vor niște funcționari de la Bruxelles. Responsabilitatea o au Parlamentul, Guvernul și Președinția, nu niște funcționari", a declarat Traian Băsescu.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Gaga
23 Oct 03:56
S-a trezit Basescu la realitate.De ce nu a reactionat asa in cei 10 ani ?
Răspunde
0 0
GEORGICA
22 Oct 14:58
Bravo Basescu , asa DA resedinte
Răspunde
0 0
Vantu V.
22 Oct 14:57
Basescu=Dancila=Dragnea, pe justitie! Toti au pus umarul laa macelarirea legiloor justitiei!
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?