Traian Băsescu se vede în Parlament: Îmi pare rău că am pierdut ocazia să fiu prim-ministru

 
Traian Băsescu 
Traian Băsescu 

Președintele Partidului Mișcarea Populară, Traian Băsescu, și-a exprimat duminică speranța că PMP va intra în Parlament, în ciuda exit-poll-urilor care îl dădeau sub prag."Este pentru prima dată când sunt de acord cu Antena 3 care dă scorul partidului ca fiind 6 procente", a declarat Traian Băsescu după aflarea rezultatelor exit-poll de la ora 21.00, care creditau PMP cu 4,5% sau 6%, în funcție de sursă.

"Îmi pare rău că am pierdut ocazia să fiu prim-ministru din cauza scorului PSD-ului. Dar pentru că PSD nu s-a hotărât încă, poate caută și ei un prim-ministru bun", a glumit Băsescu.   

"Pot să garantez PSD-ului că va avea cea mai puternică opoziție", a adăugat fostul președinte. 

Despre faptul că un alt exit-poll a cotat PMP sub pragul de 5%, Băsescu a replicat: "Ăla, sigur, e făcut de Dîncu".

Traian Băsescu a afirmat, de asemenea, că nu este dezamăgit de scorurile prezentate în exit-poll-uri în ceea ce privește PMP.

"Nu sunt. Păi, de șase luni ne dau toate sondajele ba 4, ba 5, ba 4, ba 5. Sunt foarte mulțumit cu cifrele comunicate. 6% este un scor bun, care, la redistribuire, la adunarea voturilor din diaspora, s-ar putea să mai crească", a explicat Traian Băsescu.

Despre ce va face dacă PMP nu trece totuși pragul electoral, el a spus: "Aveți vreun semn că nu îl face?". "De ce să discutăm posibilități care încă nu sunt pe masă", a completat Băsescu.

Liderul PMP a admis că de depășirea pragului electoral depinde, într-un fel sau altul, viitorul partidului. "Cred că da, e foarte important să treacă pragul", a spus Băsescu.

El a făcut un apel la reprezentanții PMP din secțiile de votare să rămână "vigilenți" până la terminarea numărătorii buletinelor de vot. "Din cartea lui Mitrea știm ce face, de regulă, PSD când se numără voturile. A mărturisit tehnica de fraudare", a susținut Băsescu.

Întrebat dacă viitorul premier va fi de la PSD, fostul președinte al României a spus: "Este adevărat că nu au făcut 50%, dar diferența față de PNL este prea mare". "Așa cum arată cifrele acum este foarte greu. Diferența între PNL și PSD este prea mare pentru ca președintele să poată forța Constituția, puțin", a arătat Băsescu.

De asemenea, el a spus că va discuta cu liderii liberali în cazul în care aceștia vor dori să aibă discuții cu PMP. "Dacă ne caută discutăm, dar doamna Gorghiu a spus că nu discută cu PMP", a precizat el.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?