Traian Băsescu , în campanie electorală în Spania

 


Campania electorală a depăşit frontierele României. Preşedintele suspendat, Traian Băsescu, se află în Spania, unde încearcă să convingă comunităţile de românii, să-l susţină la referendum.

Băsescu a participat deja la mitingul din centrul Madridului. Din Madrid, delegaţia a plecat spre Castellon, la mitingul din Piaţa Auditorum. În Castellon trăiesc peste 40.000 de români.


Preşedintele suspendat Traian Băsescu a fost întâmpinat cu urale, pancarte şi lozinci de susţinere. În discursul lui s-au regăsit, deopotrivă, clasa politică românească, premierul Călin Popescu Tăriceanu, dar şi votul uninominal.

Traian Băsescu este însoţit în Spania de foştii miniştri democraţi Anca Boagiu şi Monica Macovei. Organizatorii aşteptau la mitingul din Madrid peste 50 de mii de români. În piaţă au ajuns însă doar vreo 2000 de persoane. Mulţi spun că au aflat târziu de manifestaţie, mai ales că organizatorii au schimbat locaţia de trei ori în aceeaşi zi.

Întâlnirea l-a emoţionat însă pe preşedintele suspendat. De altfel, emoţiile l-au cuprins încă dinainte de plecare.print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?