Băsescu: Cum îmi puteți cere să îl susțin pe Iohannis, când nu o face cel care l-a adus în PNL?

 

Președintele, Traian Băsescu, a declarat, joi seară, în cadrul unei emisiuni la B1TV, că nu îl susține pe candidatul ACL, Klaus Iohannis, la Președinție, atâta timp cât nici măcar cel care l-a adus în PNL, Crin Antonescu, nu îl sprijină în cursa pentru Cotroceni. În ceea ce privește dosarul de incompatibilitate al lui Klaus Iohannis, șeful statului a precizat că ”ideal ar fi fost ca înainte de depunerea candidaturilor, acest proces să se fi produs și să existe o imagine clară”.

”Ideal ar fi fost ca înainte de depunerea candidaturilor, acest proces să se fi produs și să existe o imagine clară. Acum este clar, Înalta Curte va începe să analizeze dosarul pe 18, în niciun niciun caz nu se va judeca pe 18, lucrurile depind de Curtea Constituțională, pentru că articolul pe care ANI reclamă conflictul de intererse este în analiza Curții Constituționale, dacă este sau nu constituțional. Dacă as spune analiza mea legată de constituționalitatea articolului, probabil că, până la sfârșitul alegerilor,  s-ar spune că Băsescu a vrut să influențeze Curtea. Riscul e ca, după începerea mandatului, dacă va câștiga domnul Iohannis, să se pronunțe incompatibilitatea și atunci, mandatul înceteaza imediat. Pentru că, spre deosebire de un proces penal, unde este clar că datorită imunității, președintele se suspendă pe perioada exercitării mandatului, pe legea incompatibilității, nu există supendare, ea e ca o ghilotină. Vom avea alegeri anticipate dacă domnul Iohannis pierde acest proces. Cred că aici a fost un management defectuos al ACL. Să sperăm că nu vom ajunge, în România, la un moment de instabilitate, plecând de la premisa că președintele ar fi declarat incompatibil”, a spus șeful statului.

Întrebat dacă ar fi avut Crin Antonescu mai multe șanse decât Klaus Iohannis, în această cursă pentru Palatul Cotroceni, Traian Băsescu a răspuns:

”Categoric, da. Aducea mai multă emoție”.

Pe de altă parte, întrebat de ce Crin Antonescu nu îl susține pe Klaus Iohannis, șeful statului a precizat că nu deține o explicație, în acest sens, și că, atât timp cât cel care l-a adus pe Iohannis în PNL nu îl sprijină, în această campanie electorală, cu atât mai puțin domnia sa ar putea să îl voteze.

”N-am explicatie. Atât timp cât Crin Antonescu nu e alături de Klaus Iohannis, în această campanie, cum îmi puteți cere mie să îl susțin pe Iohannis, când nu îl susține Crin Antonescu, cel care l-a adus de mână în partid. Poți opta și pentru varianta în care te duci în cabină să îi ștampilezei pe amândoi”, a declarat șeful statului.

Traian Băsescu a comentat și motivul ruperii USL, alianță care, în viziunea sa, se va reface după alegerile prezidențiale.

”USL s-a rupt pentru că Antonescu și-a dat seama că cei din PSD nu își vor respecta angajamentele, de a-l susține la prezidențiale. Uitați-vă și la nivelul la care se atacă, prin ziaristi. Oricum Călin Popescu Tăriceanu va fi parte a guvernării, de după prezidențiale, ceea ce înseamnă un fel de USL deja refăcut (...) Mi-e greu să vad diferența între PNL și PSD. Văd diferențe de discurs, din ianuarie încoace, dar, în niciun caz în  materie de acțiune. Discursul despre justiție al PNL a fost același cu cel al PSD, până acum câteva luni,” a mai spus șeful statului.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
1 -1
roger euterra
31 Oct 02:08
-Îmi vine ca să scuip pe voi,
Pe târfa zis: *REALITATEA*.
Ce minte neamul cu nevoi,
Și leagă cu *turceȘti* dreptatea.

îmi vine ca să-njur pe țațe,
Mahalagioaicele vopsite.
Când trei vorbesc și trag de ațe,
Ca ciorile,...ca niște vite.

Aș vrea să scap de țigănie,
Că-i boală grea *REALITATEA*.
Ce pute a :neomenie,
Și vrea să biruie dreptatea.
Răspunde
0 -2
Roman ROMAN
31 Oct 01:57
CIOROI, CIOROI,....afar țiganii,
Cu țațele din țigănie.
Că mâine vin americanii,
La noi să facă armonie.
Răspunde
3 -1
koabitekh
30 Oct 22:45
Acordul de coabitare functioneaza din plin . Basescu are nevoie de protectie viitoare .
Răspunde
3 -1
koabitekh
30 Oct 22:26
Acordul de coabitare functioneaza din plin . Basescu are nevoie de protectie viitoare .
Răspunde
6 -2
radu
30 Oct 22:21
Tataru chior coabiteaza...
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?