Traian Băsescu: Economia României nu va intra într-un derapaj necontrolat

 
Foto: Realitatea TV
Foto: Realitatea TV
Asigurarea vine din partea preşedintelui Traian Băsescu, care susţine că declaraţiile sale privind recesiunea nu ar trebui să creeze panică, ci să conducă la găsirea unor soluţii. În plus, în opinia sa, criza ar putea ajuta la reformarea unor domenii, precum Educaţia sau Sănătatea.
"Nu ştiu de ce ne dăm cu capul de pereţi pentru că cineva a avut curaj să o spună cu fruntea sus. Economia României, pot să vă spun, nu va intra într-un derapaj necontrolat, cu inflaţie de 11-12%", a declarat Băsescu.

Soluţii anti-recesiune există. Trebuie, însă, puse în aplicare. Mai ales că, spune preşedintele, Guvernul e unul bun, care face faţă crizei. "Măsurile pe care Guvernul trebuie să le ia foarte rapid sunt, în primul rând, lansarea programului Prima Casă şi, în al doilea rând, Ministerul de Finanţe să-şi restuctureze datoria pe termen scurt pe care o are, angajând de la bănci un credit pe termen mediu sau lung, astfel încât să înceapă să circule banii", a explicat şeful statului.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?