Traian Băsescu, huiduit la Băile Tuşnad, în timpul discursului despre autonomie teritorială - VEZI VIDEO

Foto: RTV
Foto: RTV
Preşedintele Traian Băsescu a fost huiduit, de mai multe ori, sâmbătă, la Băile Tuşnad, de maghiarii prezenţi la Tabăra de Tineret a Universităţii de Vară. Reacţia ungurilor a venit după ce şeful statului a făcut câteva precizări referitoare la autonomie.


"Avem nevoie de creşterea nivelului de autonomie a tuturor localităţilor din România, cu un singur amendament. Nu aplaudaţi până nu vă spun şi amendamentul. Un singur amendament (a revenit Băsescu - n.r.). Egală autonomie la Odorheiul Secuiesc precum la Tulcea sau la Caracal. Şi românii... (întrerupt de huiduielile membrilor UDMR din public - n. r.) ...Să ştiţi că dacă mai fluieraţi vă mai spun o dată", a spus preşedintele României, în timpul dezbaterii de la Tabăra de Vară de la Tuşnad.

Traian Băsescu a spus de două ori, adresându-se către publicul care continua să-l fluiere şi să-l huiduie: "România este stat naţional, suveran, independent."

"O să repet articolul 1 din Constituţie până ce încetaţi", a spus şeful statului. În discursul său, preşedintele s-a referit şi la abordările extremiste atât din partea maghiarilor, cât şi din partea românilor, şi a spus că aceste lucruri trebuie să fie tratate cu atenţie.

Traian Băsescu a vizitat, sâmbătă, Universitatea de Vară de la Băile Tuşnad. La ora 9:30 s-a întâlnit cu Victor Orban, fostul premier al Ungariei. În continuare, Traian Băsescu a participat la o serie de dezbateri, unde a fost huiduit de participanţi. La aceleaşi dezbateri a fost invitat şi Lazlo Tokes.

După Tuşnad a urmat judeţul Alba, unde Traian Băsescu a fost aşteptat să participe la "Târgul de Fete" de pe Muntele Găina. Potrivit autorităţilor locale, şeful statului urma să participe şi la o slujbă la Crucea Iancului.

Galerie video

Preşedintele Traian Băsescu a fost huiduit în timpul vizitei la Universitatea de Vară de la Băile Tuşnad

Preşedintele Traian Băsescu a fost huiduit în timpul vizitei la Universitatea de Vară de la Băile Tuşnad

A. BRASSAY: Auditoriul a fost în dezacord cu preşedintele.

A. BRASSAY: Auditoriul a fost în dezacord cu preşedintele.

Preşedintele nu a spus nicio noutate pentru noi.

Preşedintele nu a spus nicio noutate pentru noi.

Alte subiecte pe Realitatea.netAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?