TRAGEDIE. A MURIT un mare artist al României!

 
Doliu în literatura română
Doliu în literatura română

Tenorul Corneliu Fânăţeanu, fost director artistic al Operei Române din Bucureşti, care a fost timp de mai multe decenii unul dintre artiştii de bază ai scenei lirice româneşti, a murit la vârsta de 81 de ani.Ceremonia religioasă va avea loc vineri, la ora 9.00, la Opera Română din Cluj-Napoca, fiind urmată de înmormântarea la cimitirul Mănăştur. 

Cu o frumoasă voce de tenor liric, care a evoluat apoi spre un spectru mai plin, a realizat creaţii de neuitat în marile titluri din repertoriul de operă precum "Don Giovanni", "Flautul fermecat", "Faust", "Don Carlo", "Freischutz", "La traviata", "Rigoletto", "Tosca", "Evgheni Oneghin", "Andrea Chenier" şi foarte multe altele, până la "Walkyria", ultima sa premieră. Nu au lipsit din repertoriul său operele româneşti şi câteva operete, precum şi lieduri şi creaţii vocal-simfonice, informează Opera Naţională Bucureşti (ONB), scrie Mediafax.

Născut pe 18 ianuarie 1933, într-un sat din judeţul Sălaj, artistul a studiat la Conservatorul din Cluj şi a debutat la Opera Română din oraşul de pe Someş la vârsta de 21 de ani, în spectacolul "Cneazul Igor". S-a perfecţionat şi la Accademia Nazionale di Santa Cecilia din Roma, iar în anii tinereţii a obţinut premii la importante concursuri internaţionale. Între 1964 - 1988 a fost solist al Operei Române din Bucureşti, fiind şi director artistic al instituţiei între 1976 - 1982. A activat şi în diplomaţie, ca ataşat cultural la Ambasada României din capitala Italiei.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
florin
04 Dec 10:37
Oferte de lucru de seriozitate maxima! Oameni foarte multi lucreaza acum cu noi si sunt extrem de multumiti! Primele castiguri au fost acordate! Oferim imediat contract legal! Avem dovada castigurilor! NU e joc pyramidal si NU e MLM! Castigati garantat cel putin 300 de dolari, lunar lucrand ca operator online, 3 ore pe zi! Va trimitem mai multe detalii, dupa ce trimiteti textul “ Info” la adresa de email: floryn_tatu@yahoo.com
Răspunde
0 -1
eu
04 Dec 10:20
Le dau dreptate unora ca aveti titluri de c___t. Tragedie este atunci cand cade un autocar in prapastie si mor 18 oameni(Muntenegru), tragedie este atunci cand explodeaza un tir cu azotat de amoniu si mor18 persoane(Mihailesti-Buzau), tragedie este atunci cand se prabuseste un avion si mor peste 200 de persoane. Cred ca... Nu, nu cred ci sigur ar trebui concediat autorul acestui titlu.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?