Traficant de droguri, lăsat liber din cauza ordonanţei lui Tudorel Toader

 

Un traficant de droguri din Satu Mare prins în flagrant cu „marfă" de peste 25.000 de euro a fost eliberat de judecători după doar câteva zile de arest preventiv. Motivul: o ordonanță a lui Tudorel Toader.Un traficant de droguri din Satu Mare prins în flagrant cu „marfă" de peste 25.000 de euro a fost eliberat de judecători după doar câteva zile de arest preventiv, însă nu pentru că ar fi fost nevinovat.

Motivul juridic: procurorul care a instrumentat cazul şi l-a dus la arestare nu mai avea vechimea necesară pentru a lucra în cadrul DIICOT, ca urmare a schimbărilor legislative promovate de ministrul Justiţiei Tudorel Toader prin ordonanţă de urgenţă.

Bărbatul fusese prins în flagrant delict pe 19 martie având la el 1.898 pastile ecstasy, 94 grame de amfetamină şi 11 grame de cocaină, droguri procurate din Olanda şi aduse în România în cutii de detergenţi prin intermediul serviciilor de coletărie ale unor firme de transport persoane.

Soluţia de arestare preventivă a fost contestată de traficantul de droguri, iar procesul s-a mutat la Curtea de Apel Oradea, potrivit Adevarul.ro.

Pe 25 martie, cei doi judecători din Oradea însărcinaţi să judece cauza au decis să-l lase în libertate pe suspect, însă pe alte considerente: o problemă generată de Ordonanţă de Urgenţă 92/2018 pentru modificarea Legilor Justiţiei, iniţiată de Tudorel Toader şi intrată în vigoare pe 16 octombrie 2018, care a condiţionează accesul procurorilor în structurile speciale – DIICOT şi DNA – de o vechime de minimum 10 ani în magistratură.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?