Circulație REDESCHISĂ pe A2, după mai multe ore. Se circulă greu și pe A1

 
A venit iarna!
A venit iarna!

Circulaţia rutieră pe autostrada A2 Bucureşti - Constanţa a fost închisă sâmbătă, de la ora 20.00 până la ora 24.00, pentru ca utilajele de deszăpezire să cureţe zăpada depusă pe carosabil, a anunţat Centrul Infotrafic din Poliţia Română.

UPDATE: Circulația pe A2 a fost redeschisă la miezul nopții.

UPDATE, ora 20: Circulaţia rutieră pe autostrada A2 Bucureşti - Constanţa a fost închisă sâmbătă, de la ora 20.00 până la ora 21.00, pentru ca utilajele de deszăpezire să cureţe zăpada depusă pe carosabil, a anunţat Centrul Infotrafic din Poliţia Română.

"Măsura a fost luată pentru a permite utilajelor să cureţe suprafaţa carosabilă, precum şi pentru siguranţa participanţilor la trafic", a precizat Centrul Infotrafic.

Reprezentanţii Centrului Infotrafic au declarat, pentru Mediafax, că în ultimele ore au avut loc mai multe accidente pe autostrada A2, din cauza neadaptării vitezei la condiţiile de drum.

Potrivit sursei citate, pe autostrada A2, carosabilul este umed şi, pe unele porţiuni de drum s-a format polei. De asemenea, începând de la ora 17.30, pe autostrada A2 ninge viscolit între kilometrii 12 şi 105.

UPDATE Ora: 19.00 TRAFICUL este RESTRUCȚIONAT la această oră pe Autostrada Soarelui, din cauza ninsorii viscolite, autoturismele care nu sunt echipate cu cauciucuri de iarnă sunt oprite de Poliția Rutieră. De asemenea, un accident în lanț a avut loc pe A2 în jurul kilometrului 85, pe sensul de mers către Constanța, iar traficul este îngreunat și pe autostrada A1.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că  din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, traficul rutier este restricţionat  pe autostrada A2 Bucureşti - Constanţa, pentru autovehiculele care nu sunt echipate pentru a circula în condiţii de iarnă.

Reamintim că legislaţia rutieră interzice circulaţia autovehiculelor pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, fără ca acestea să fie dotate cu anvelope de iarnă, se spune într-un comunicat al Centrului Infotrafic.

AVERTISMENT URGENT din partea POLIȚIEI RUTIERE:

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la această oră (18.30), se circulă îngreunat pe numeroase artere rutiere din zonele aflate sub atenţionarea meteorologică de lapoviţă şi ninsoare. Ninge, suprafeţele carosabile sunt umede, iar din cauza temperaturilor în continuă scădere este foarte posibil ca în scurt timp să apară poleiul.

Mare atenţie trebuie să manifeste conducătorii auto care acum se deplasează pe autostrăzile A1 Bucureşti – Piteşti şi  A2 Bucureşti – Constanţa, ale căror suprafeţe carosabile sunt umede, pe anumite porţiuni existând şi un strat de zăpadă amestecată cu material antiderapant.

Recomandăm insistent tuturor conducătorilor auto aflaţi în trafic să manifeste prudenţă, să ruleze cu viteză redusă, să păstreze distanţa de siguranţă faţă de vehiculele dinainte şi să evite efectuarea depăşirilor.

TRAFIC ÎNGREUNAT. Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la această oră, traficul pe autostrăzile A1 și A2 este îngreunat din cauza ninsorii viscolite și a poleiului.

TRAFIC ÎNGREUNAT. Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că la această oră (17.30),  ninge viscolit pe autostrada  Bucureşti- Constanţa, între  kilometrii 12 şi 105. Din cauza carosabilului ud şi a temperaturilor în scădere este posibil să se formeze polei.

TRAFIC ÎNGREUNAT. Conducătorii auto sunt rugaţi să circule cu mare atenţie şi să respecte semnalele poliţiştilor rutieri.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că la această oră (17.15),  ninge viscolit pe autostrada  Bucureşti-Piteşti, iar între  kilometrii 11 şi 36 stratul de zăpadă măsoară 1-2 centimetrii pe benzile de urgenţă. Se acţionează şi se împrăştie material antiderapant.

Conducătorii auto sunt rugaţi să circule cu mare atenţie şi să respecte semnalele poliţiştilor rutieri.

Reamintim că legislaţia rutieră interzice circulaţia autovehiculelor pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, fără ca acestea să fie dotate cu anvelope de iarnă.

Mai multe mașini au intrat într-un carambol pe Autostrada A1, pe sensul spre Constanța, transmite Realitatea TV.

Aproximativ 20 de mașini s-au ciocnit din cauza poleiului de pe carosabil. Se circulă în condiții de iarnă, cu aprox. 30-40 de kilometri. Mai multe mașini sunt avariate pe ambele sensuri ale Autostrăzii Soarelui, în zona localității Lehliu.

 

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Cristina
25 Oct 18:58
Pe drumul spre Constanta,pe A2 drumul este deja blocat pe la km 30 si masinile deviate.Am luat-o pe drumul vechi spre Constanta unde se circula dar foarte greu, mergem cu 40 km /h.S-a pus zapada destul de mult pe carosabil.. din pacate nici pe A2 si nici pe drumul vechi nu am vazut nici picior de utilaj de deszapezire! Traiasca Romania!
Răspunde
0 0
Cristina
25 Oct 18:58
Pe drumul spre Constanta,pe A2 drumul este deja blocat pe la km 30 si masinile deviate.Am luat-o pe drumul vechi spre Constanta unde se circula dar foarte greu, mergem cu 40 km /h.S-a pus zapada destul de mult pe carosabil.. din pacate nici pe A2 si nici pe drumul vechi nu am vazut nici picior de utilaj de deszapezire! Traiasca Romania!
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?