Toughbook, laptopul creat special pentru militari

 
Foto: REALITATEA.NET
Foto: REALITATEA.NET
Panasonic a lansat un laptop creeat special pentru militari. Pentru că misiunile militare implică dinamism şi, uneori, condiţii extreme de lucru laptopul pentru armată Toughbook este rigidizat pentru a rezista la şocuri şi vibraţii sau căderilor de la înălţime.

"Categoria Toughbook Fully Ruggedized este expertă în materie de Outdoor Mobile Computing. Notebook-urile pot fi folosite fără probleme în orice fel de condiţii deoarece carcasele din aliaj de magneziu oferă o protecţie maximă pentru componentele sensibile, cum ar fi ecranul, iar hard disk-urile sunt protejate împotriva şocurilor şi vibraţiilor", spun producătorii acestui laptop.

Gama este concepută să facă faţă căderilor de la o înălţime de 90 cm şi să înfrunte atât praful cât şi apa. Laptopurile pot fi folosite şi în condiţii meteo nefavorabile deoarece funcţionează perfect la temperaturi de la –20 la +60°C, chiar şi în lumina directă a soarelui (luminozitate foarte ridicată a ecranului, până la 1000cd/m2).

Laptopurile din gama  Toughbook vor fi prezentate la la Expoziţia Internaţională de Tehnică Militară – EXPOMIL 2009.

Modelele care vor fi expuse sunt: CF-19, CF-30, CF-U1 şi modelul semi ridigizat CF-52.


Vedeta gamei este modelul CF-U1 ultra ridigizat, în construcţia căruia s-a renunţat la  folosirea HDD-ului clasic şi s-a trecut la SSD (solid state disk). Laptopul a fost conceput pentru a fi folosit de către armată, poliţie, pompieri sau echipe de salvare. Acesta nu doar că rezistă  în condiţii extreme, dar este şi uşor, având o greutate de aproximativ un kilogram (dimensiunile sale sunt 184 x 151 x 57 mm).

Toate notebook-urile Toughbook complet rigidizate corespund standardului MIL-STD 810G de rezistenţă la impact şi sunt etanşe la apă şi la praf conform standardului militar IP 65¬.

În  perioada 11-14 noiembrie 2009, în Complexul expoziţional ROMEXPO,  are loc ediţia a 6-a a EXPOMIL, expoziţia de tehnică militară pe care ţara noastră o organizeaza din doi în doi ani.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?