Tomac, PMP:"Criză din cauza măsurilor economice dezastroase impuse de Daddy după model turcesc"

 

Liderul PMP, Eugen Tomac, afirmă că creşteri de preţuri sunt consecinţe ale „măsurilor economice dezastroase impuse de Daddy după model turcesc”.Cu alte cuvinte, liderul PSD a presat banca centrală să menţină ROBOR-ul la un nivel scăzut, a impozitat capitalul străin şi companiile, a demonizat băncile, ba chiar a propus înfiinţarea de aprozare la care marfa se vinde la un preţ impus de stat.

„Iliberalismul de aprozar. Dragnea şi Erdogan îşi doresc, în egală măsură, o societate controlată, în care preţul de aprozar să nu fie sensibil la erorile politice şi economice majore ale regimurilor pe care le conduc”, scrie Tomac pe contul său de Facebook.

Liderul PMP menţionează că, în România, preţurile în luna februarie 2019, comparativ cu luna februarie 2018, au crescut cu 3,8%. Legumele şi conservele de legume s-au scumpit faţă de decembrie 2018 cu 15,77%, cartofii cu 21%, fructele şi conservele de fructe cu 5,16%, citricele cu 5,53%, combustibilii cu 2,66%, tutunul şi ţigările cu 2,62%, serviciile de apă, canal şi salubritate cu 1,9%, serviciile de telefonie cu 2,04%, pâinea, produsele de franzelărie şi specialităţile cu 1,27%. Rata inflaţiei a crescut în februarie la 3,8%.

„Aceste creşteri de preţuri sunt consecinţe ale măsurilor economice dezastroase impuse de Daddy după model turcesc: liderul PSD a presat banca centrală să menţină ROBOR-ul la un nivel scăzut, a impozitat capitalul străin şi companiile, a demonizat băncile, ba chiar a propus înfiinţarea de aprozare la care marfa se vinde la un preţ impus de stat. Măsuri similare au împins însă Turcia în recesiune. Acelaşi lucru se va întâmpla şi cu România dacă PSD-ALDE va continua să prigonească investitorii şi să ignore valorile pieţei libere: mai devreme sau mai târziu, vom intra în criză”, avertizează Eugen Tomac.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?