Tomac, PMP:"Criză din cauza măsurilor economice dezastroase impuse de Daddy după model turcesc"

 

Liderul PMP, Eugen Tomac, afirmă că creşteri de preţuri sunt consecinţe ale „măsurilor economice dezastroase impuse de Daddy după model turcesc”.Cu alte cuvinte, liderul PSD a presat banca centrală să menţină ROBOR-ul la un nivel scăzut, a impozitat capitalul străin şi companiile, a demonizat băncile, ba chiar a propus înfiinţarea de aprozare la care marfa se vinde la un preţ impus de stat.

„Iliberalismul de aprozar. Dragnea şi Erdogan îşi doresc, în egală măsură, o societate controlată, în care preţul de aprozar să nu fie sensibil la erorile politice şi economice majore ale regimurilor pe care le conduc”, scrie Tomac pe contul său de Facebook.

Liderul PMP menţionează că, în România, preţurile în luna februarie 2019, comparativ cu luna februarie 2018, au crescut cu 3,8%. Legumele şi conservele de legume s-au scumpit faţă de decembrie 2018 cu 15,77%, cartofii cu 21%, fructele şi conservele de fructe cu 5,16%, citricele cu 5,53%, combustibilii cu 2,66%, tutunul şi ţigările cu 2,62%, serviciile de apă, canal şi salubritate cu 1,9%, serviciile de telefonie cu 2,04%, pâinea, produsele de franzelărie şi specialităţile cu 1,27%. Rata inflaţiei a crescut în februarie la 3,8%.

„Aceste creşteri de preţuri sunt consecinţe ale măsurilor economice dezastroase impuse de Daddy după model turcesc: liderul PSD a presat banca centrală să menţină ROBOR-ul la un nivel scăzut, a impozitat capitalul străin şi companiile, a demonizat băncile, ba chiar a propus înfiinţarea de aprozare la care marfa se vinde la un preţ impus de stat. Măsuri similare au împins însă Turcia în recesiune. Acelaşi lucru se va întâmpla şi cu România dacă PSD-ALDE va continua să prigonească investitorii şi să ignore valorile pieţei libere: mai devreme sau mai târziu, vom intra în criză”, avertizează Eugen Tomac.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Costin Stefan
12 Mar 15:54
FACEM CE VREM, FIINDCA PUTEM ! Aceasta este singura lege recunoscuta si respectata de PSD. Putem sa-i zicem Legea Dragnea. Exista, din nefericire, pe capul nostru, un partid-stat, PSD, antiromanesc si prorus, care este, in fapt, vechiul PCR, reesapat. Acesta continua sa tina tara, si pe noi toti, in stare ostatica. Si face ce vrea. A jefuit tara, in ultimii 30 de ani, incat nu a mai ramas nimic din ce construisera romanii in 45 de ani. PSD-ul a avut tot timpul si pui, nerecunoscuti oficial, si continua sa aiba odrasle camuflate, cu aceleasi metehne, cum sunt: UNPR, Romania Mare, PRU, PR si altele. Cu toatele, impreuna, formeaza ,,PSD”=,,PARTIDUL STALINIST DIAVOLESC”, de care nu vom putea scapa, pana ce nu se va infiinta un partid mare, de dreapta, din jurnalisti, comentatori politici si intelectuali valorosi, cinstiti, competenti si patrioti, capabili sa vrea si sa poata sa reconstruiasca o ROMANIE democrata, libera si proeuropeana.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?