Toate maşinile vândute în UE vor trebui să aibă acest sistem

 

Toate autoturismele noi vândute în Uniunea Europeană începând cu luna martie a anului 2018 vor trebui să fie echipate din fabrică cu un sistem care să permită apelarea serviciilor de urgenţă în caz de accident, potrivit automarket.ro.

Parlamentul European a decis introducerea unei noi reglementări în materie de siguranţă pentru maşinile vândute în Uniunea Europeană începând cu data de martie 2018. În baza unui vot de 26 la 3 în Comisia de Protecţie a Consumatorilor şi Politici de Piaţă Internă a Parlamentului European, a fost votat în favoarea aprobării normelor legislative care să oblige producătorii de automobile să implementeze tehnologia eCall pentru toate autoturismele vândute după data mai sus menţionată. Sistemul eCall asigură apelarea serviciului unic european de urgenţă, prin formarea numărului unic 112 printr-o simplă apăsare de buton sau prin formarea automată în cazul detectării unui accident.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?