Toader l-a refuzat pe Iohannis. Cum a ajuns președintele la teatru

 

Consilierii președintelui Klaus Iohannis au făcut demersuri pentru ca președintele să-și lanseze cartea ”EU.RO” în cadrul Universității ”Alexandru Ioan Cuza” din Iași. Instituția condusă de fostul ministru al Justiției Tudorel Toader a refuzat găzduirea lansării cărții președintelui la Iași, motivând că au loc alte evenimente. 

Editura Curtea Veche a anunțat marți că Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” a refuzat să găzduiască lansarea cărții „EU.RO – un dialog deschis despre Europa”, scrisă de Klaus Iohannis, motivând că pe 11 mai au loc o serie de evenimente, deși pe calendar nu este prevăzută organizarea vreunui eveniment.

Precizări cu privire la spațiul de desfășurare din Iași a lansării volumului „EU.RO” de Klaus Iohannis, în urma interesului manifestat de presă.

”În urma atenției din spațiul public privind cartea „EU.RO – un dialog deschis despre Europa”, precum și nevoia de a extinde seria dezbaterilor pe teme europene și în alte orașe din țară, Curtea Veche Publishing și-a propus inițial ca lansarea din Iași să aibă loc în Aula Magna „Mihai Eminescu” a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, cea mai veche instituție de învățământ superior, unde există o tradiție a lansărilor de carte”, a anunțat editura Curtea Veche într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, în data de 2 mai, Curtea Veche Publishing a adresat o solicitare către Rectorul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Tudorel Toader, prin care era propusă găzduirea lansării cărții „EU.RO – Un dialog deschis despre Europa” și a unei dezbateri pe teme europene pe data de 11 mai a.c., în Aula Magna „Mihai Eminescu” a Universității „Alexandru Ioan Cuza”.

”Solicitarea editurii Curtea Veche era însoțită de un desfășurător complet al evenimentului. În data de 3 mai a.c., Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” a comunicat refuzul de a găzdui lansarea de carte și dezbaterea pe teme europene, motivând că în ziua respectiva, în intervalul orar 7.00 -21.00, au loc o serie de evenimente. Conform calendarului de evenimente disponibil pe pagina de internet a Universității „Alexandru Ioan Cuza”, în data de 11 mai a.c., în Aula Magna Mihai Eminescu nu este prevăzută organizarea vreunui eveniment”, se mai arată în comunicat.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
paul
07 May 21:29
Foarte bine a facut!
Răspunde
0 0
ioan
07 May 20:56
Rudotel Moldovean nărod !!! L-a pus cu botul pe labe un amărât de ȘOFEUR cu studii la apelul bocancilor pe bani !!!! și acum s-a umflat tărâța în el !!!!
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?