Toader, după vizita la Strasbourg: Nu se pune problema ca România să fie în situația Poloniei

Tudorel Toader
Tudorel Toader

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat joi sear[ că în dezbaterile din Parlamentul European despre legile justiţiei au fost spuse "multe inexactităţi, multe neadevăruri", fiind "un fel de furtună într-un pahar cu apă"."Nu se pune problema României de a fi în situația Poloniei - în România, deciziile Curții Constituționale sunt respectate și generează modificarea legii, a subliniat ministrul, care a arătat că în România nu s-a pus problema schimbării judecătorilor sau ca ministrul Justiției să numească el direct procurorii-șefi sau președinții de instanțe. "Suntem într-o cu totul și cu totul altă situație", a spus Toader.

Răspunzând unei întrebări, ministrul Justiţiei a spus nu s-a pus problema vreunui reproş din partea prim-vicepreşedintelui Comisiei Europene, Frans Timmermans, în timpul discuţiei pe care a avut-o cu acesta la Strasbourg.

"În afară de întrevederea cu Frans Timmermans, am avut alte opt întrevederi. În două zile, am avut nouă întâlniri cu decidenţi din Parlamentul European, cu grupuri parlamentare", a precizat Toader.

Ministrul a explicat că nu el a stabilit aceste întâlniri, susţinând că în Parlamentul European a fost de fapt o dezbatere politică.

"Să nu-şi facă cineva iluzii că ministrul Justiţiei se duce la Comisie sau la Parlament, bate la uşă: Alo! Alo! Domnul prim-vicepreşedinte, am venit stăm o oră de vorbă. Exclus aşa ceva. Vedeţi că spaţiul public este intoxicat şi din păcate manipulat. (...) Poate ceva rea-credinţă, poate ceva neştiinţă. (...) Pretextul dezbaterii pe legile justiţiei a folosit pentru o dezbatere eminamente politică. De ce spun asta? S-a făcut între politicieni, cu o sală mare, frumoasă şi goală", a afirmat Toader.

Pe de altă parte, ministrul Justiţiei susţine că nu a fost cineva care să-i fi precizat ce articol este încălcat prin modificarea legilor justiţiei.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?