Tipul de peşte considerat o adevărată bombă ecologică, dar toată lumea îl consumă

 
Peştele care îţi distruge sănătatea. Atenţie! Este injectat cu hormoni
Peştele care îţi distruge sănătatea. Atenţie! Este injectat cu hormoni
FOTO: www.efemeride.ro

La origine, Pangasius, este un pește oceanic, care prin manipulare genetică a fost făcut pentru a se adapta în apele dulci ale fluviului Mekong din Vietnam. Această măsură a fost luată în speranța că acest pește poate ecologiza apele celui mai poluat fluviu din lume.

În jurul acestui pește s-au născut adevărate controverse și dezbateri. Cei mai mulți dintre specialiști susțin că testele de laborator au demonstrat că Pangasiusul a devenit o adevărată bombă pentru sănătatea omului. Din cază că își duce viața într-o apă care este contaminată cu deșeuri toxice, dejecții chimice și alte substanțe poluante, Pangasiusul pe care îl găsit atât de ieftin în rafturile magazinelor nu aduce niciun beneficiu sănătății, ci din contră provoacă doar probleme serioase sănătății, scrie efemeride.ro.

Cu toate acestea, încă nu există o lege care să stopeze comercializarea sa. Oamenii de pe întregul mapamond îl cumpără pentru că nu are oase și gustul său neutru este plăcut. În plus, prețul de vânzare la raft al acestui tip de pește este unul scăzut. Pe de cealaltă parte, adevăratul preț pe care trebuie să-l plătească cei care îl consumă se măsoară în diferite boli, contaminarea cu metale grele sau chiar otrăvirea.


Acum câțiva ani, s-a declanșat un întreg scandal mediatic cu privire la Pangasius. S-au adus nenumărate argumente împotriva consumului acestui tip de pește. S-a spus că peștele este o adevărată bombă ecologică și că se hrănește doar cu pești morți, deșeuri și chiar excremente.

Pentru că cererea la nivel mondial a crescut considerabil, peștii sunt injectați cu hormoni de creștere, fapt pentru care ajunge la maturitate de 4 ori mai repede față de mediul său natural.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
1 0
Mamau
13 Mar 14:23
Ofertă serioasă pentru ăştia care faceţi oferte în loc de comentarii! VÂND CARAS BĂRBOS,PE GUSTATE LA PREŢURI ATRACTIVE! Totu e să puneţi botul,odată.
Răspunde
0 0
Un bucurestean
13 Mar 14:00
Din cate stiu eu, in Australia este interzis si consumul crapului european, deoarece ar acumula metale grele in corp. Pescarii care-i prind sunt obligati sa nu-i retina si sa-i ucida.
Răspunde
0 -1
Stc Gabriela
13 Mar 13:35
Cea mai apreciata oferta de lucru! Opriti-va aici, pentru ca veti gasi mereu si mereu aceasta oferta de lucru! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: stetcogabriela95@gmail.com
Răspunde
0 -2
diana
13 Mar 10:27
Cea mai noua oferta de lucru! Foarte multi oameni s-au convins de seriozitatea noastra! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: dyadya80@yahoo.com
Răspunde
0 0
Vasile
13 Mar 08:53
"contră" este un cuvant care are legatura doar cu box-ul. Ma intristeza sa vad foarte des greseli din acestea scrise de oameni care cica ar trebui sa fie profesionisiti.
Răspunde
0 -3
anca
12 Mar 21:45
Cea mai accesibila oferta de lucru! Suntem in continua extindere, cu mari perspective pentru perioada urmatoare! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: anca.mantu@yahoo.com
Răspunde
0 -3
elena
12 Mar 18:59
Lucru pe calculator, max. 3 ore pe zi, pentru un castig de cel putin 300 $ lunar, oferta serioasa.
Cei interesati trimiteti textul "JOB" la adresa de email elenaoituz@yahoo.com
Răspunde
0 -5
Munteanu Constantin
11 Mar 18:09
Va propun un mesaj inedit:
Daca sunteti inteligenti si deschisi la nou, urmati un curs pe calculator GRATUIT cu instruire de la zero, timp de 12 zile, dupa care aveti posibilitatea sa lucrati la domiciliu in baza unui contract legal.Trimite-ti textul “INFO” la adresa de email albann0@yahoo.com si va veti convinge de seriozitatea anuntului.
Răspunde
0 -9
nelu
11 Mar 17:02
Cea mai accesibila oferta de lucru! Suntem in continua extindere, cu mari perspective pentru perioada urmatoare! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email crisburlacu@hotmail.com
Răspunde
Comentariu ascuns datorită voturilor negative ale vizitatorilor. Click aici pentru vizualizare.
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?