"Ticăloşia unora va duce ţara asta de râpă". Un disident din PSD rupe tăcerea

 

Acuzație dură venită din interiorul PSD: "ticăloşia unora va duce ţara asta de râpă".Primarul sectorului 3, Robert Negoiţă, care a criticat vineri, într-o conferinţă de presă, modul în care Guvernul intenţionează să aloce banii către autorităţile locale, a precizat că nu se teme de o posibilă excludere a sa din Partidul Social Democrat, ci de faptul că "ticăloşia unora va duce ţara asta de râpă".

"Nu am temeri de genul acesta deloc, chiar deloc. Vreau să vă asigur de treaba asta. Am alte temeri. Am temerea că ticăloşia unora va duce ţara asta de râpă. Temerea asta o am şi pentru asta lupt. Pe aia cu datul afară din partid... Serios? Nu", a arătat el, întrebat dacă se teme de o posibilă excludere din partid.

În cadrul conferinţei de presă, Robert Negoiţă, care este preşedintele Asociaţiei Municipiilor din România, şi preşedintele executiv AMR, Ilie Bolojan, au atras atenţia asupra intenţiei Guvernului de a stabili ca o cotă de doar 43% din impozitul pe venit să se repartizeze direct către bugetele locale, fără să se mai aloce şi sumele compensatorii care s-au acordat anul trecut. Conform acestora, pentru ca bugetele locale să aibă aceleaşi venituri ca în 2017, ar trebui să li se repartizeze o cotă de cel puţin 60% din impozitul pe venit.

"O să încercăm să avem o discuţie cât se poate de rapid cu reprezentanţii Guvernului, cu premierul în speţă şi cu ministrul de Finanţe. Şi nu numai, şi alte persoane care decid. În momentul în care ne dăm seama că nu există deschidere şi că nu suntem ascultaţi o să avem o întâlnire cu colegii (din AMR - n.r.) şi o să decidem care vor fi demersurile pe care le vom face în perioada următoare. Dar nu e atât de greu să ne dăm seama că de fapt vor să întărească zona de consilii judeţene, (...) ceea ce mi se pare profund în neregulă. Ok, dacă ai nu ştiu câţi preşedinţi de CJ şi consideri că prin aia îţi ţii tu primarii de comune şi mai ştiu şi eu... să foloseşti bugetul de stat pentru argumente politice, strict politice, consider o eroare de neiertat. Nu de asta eşti la putere, nu de asta eşti la guvernare. Nu de aceea ai decizia în mână, ca să faci nişte chestiuni pentru cheremul unuia sau altuia sau propriu, ci pur şi simplu aceste decizii se iau pe baza argumentelor şi a unor principii sănătoase, nu din astea putrede", a precizat Negoiţă.

Întrebat dacă mai are încredere în Guvern, primarul sectorului 3 a replicat, potrivit Agerpres: "Cred că întrebarea e greşită. Aceea cu 'mai aveţi'. (...) Concluzia o trageţi dumneavoastră".

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Oameni,mai explicati si probleme,daca aveti,nu cine va da afaraă din partid,când o meritați!
17 Nov 05:58
Ce trist,ce grav,ce oroare! Oameni cu insarcinări politice,fie si locale,ca dna Firea sau dl Negoită,nu pot prezenta cererile lor decât prin referiri politice.Dar pe mine nu mă intereseaza că o exclud din functii sau din partid pe sefa Haiducilor din PSD,ci ce nu poate face in administratie,ingreunat sau obstructionat de dl Dragnea.Am inteles ca guvernul vrea ca banii de la buget să fie repartizati prin Consiliile Judetene,mai aproape de nevoile locale ,si dan Firea sa plânge ca o da afara din PSD.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?