„The New York Times“: Putin este agent al CIA?

Vladimir Putin, simbolul ambiţiei ruse
Vladimir Putin, simbolul ambiţiei ruse

Reticenţa preşedintelui Trump de a spune ceva negativ despre Rusia este atât de frapantă încât un fost director al serviciului naţional de informaţii, James Clapper, a remarcat că Vladimir Putin îl manevrează pe Trump ca şi cum ar fi un "activ" al serviciilor de informaţii ruseşti.Dar dacă aş fi cetăţean rus, mi-aş pune această întrebare: Este Putin agent american? se întreabă Thomas L. Friedman în „The New York Times.

De ce? Deoarece Putin a întreprins în ultimii ani atât de multe acţiuni care au contribuit la slăbirea economiei Rusiei şi capitalului său uman, încât trebuie să vă întrebaţi dacă nu se află pe ştatele de plată ale CIA, spune autorul, potrivit Adevarul.ro.

Începând cu anul 2007- 2008, Putin pare să fi constat că reconstruirea Rusiei prin cultivarea talentului uman extraordinar al poporului rus şi consolidarea statului de este o misiune prea grea - ar fi necesitat împărţirea puterii, organizarea unor alegeri libere şi competitive şi o economie liberă.

În schimb, Putin a decis să caute demnitatea pentru Rusia în locurile greşite: folosindu-se de rezervele de petrol şi gaze, consolidând armata, în locul statului de drept; îmbogăţindu-se pe sine şi cercul său de oligarhi, în timp ce se înfăşura într-o mantie de ortodoxie şi naţionalism rus .

Publicaţia franceză „Les Echos", scrie citând un om de ştiinţă rus , că „numai compania americană Microsoft înregistrează mai multe brevete de invenţii decât toată Rusia!" Piaţa tehnologică rusească nu este doar slabă, la aceasta se adaugă „corupţia din sistemul judiciar ... "

Dacă Putin este un autoritar de succes, atunci, de ce este atât de nesigur cu privire la popularitatea sa reală în Rusia? De ce după aproape 20 de ani la conducerea ţării i-a fost frică să-i permită unui singur candidat independent credibil să lupte împotriva lui la ultimele alegeri prezidenţiale, se întrebă auitorul?

Iată adevărul : Putin se comportă în mod constant ca un agricultor care vinde preţioasa şi scumpa carne de vită în schimbul unor cuburi de zahăr. El caută să-şi sporească popularitatea, pe termen scurt, mizând pe carta naţionalistă, pentru că este nesigur, slăbind Rusia pe termen lung. Carne de vită în schimbul zahărului, nu este o afacere bună.

De exemplu, în 2014, Putin a anexat Crimeea şi a invadat Ucraina de Est cu trupe ruseşti deghizate - pentru a obţine un impuls pe termen scurt din partea electoratul rus. A primit în schimb sancţiuni economice pe termen lung impuse de Occident care contribuie la încetinirea creşterii Rusiei.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?