The Guardian: APOCALIPSA va veni pe 19 ianuarie

 
The Guardian: APOCALIPSA va veni pe 19 ianuarie
The Guardian: APOCALIPSA va veni pe 19 ianuarie

O problemă gravă ce va afecta milioane de oameni, din toată lumea, a fost semnalată de publicația The Guardian. „Lumea asta cum o știm se va termina”, scriu jurnaliștii britanici, citați de Vocea Transilvaniei.Poate părea o exagerare, însă, situația este una cât se poate de serioasă. Totul a fost demonstrat, surprinzător, de melodia lui Psy, Gangnam Style. Mai exact, problema este similara cu Y2K (year 2000 problem) care a afectat atât documentația digitală, cât și cea non-digitala.

Conform informațiilor, nouă problemă, Year 2038, poate fi mai gravă decât Y2K, afectând toate sistemele pe calculatoare. Totuși, exact ca în cazul Y2K, șansele ca scenariile în care sistemul bancar se prăbușeste sau avionele nu mai pot zbura sunt greu de crezut. Problema Year 2038 este cauzată de limitarea procesoarelor pe 32-bit. Procesorul este componența centrală fără care computerele și device-urile nu pot funcționa. Aduna numerele și efectuează calcule care permite programelor sa ruleze.

Mai exact, când va veni anul 2038, la ora 03:14:07 UTC (Ora universala coordonată) în data de 19 ianuarie, computerele ce folosesc sisteme pe 32-bit nu vor putea să proceseze schimbarea datei și timpului.

Mai multe pe Vocea Transilvaniei.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
15 0
Hadrian I
27 Dec 09:54
Pană în 2038 toate calculatoarele cu 38 de bite vor fi în mezeele de antichitate.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?