Testul foarte simplu care îți arată dacă te apropii de moarte

 
Testul foarte simplu care îți arată dacă te apropii de moarte
Testul foarte simplu care îți arată dacă te apropii de moarte

Timpul de reacţie al unei persoane în momentul în care este pusă în faţa unor situaţii noi ar putea determina câţi ani urmează să mai trăiască aceasta, potrivit unui nou studiu, citat de huffingtonpost.com.

În studiul publicat în revista Plos One, cercetătorii de la University College London şi University of Edinburgh au analizat informaţiile de la peste 5.000 de persoane cu vârsta cuprinsă între 20 şi 59 de ani, colectate ca parte a Studiului Naţional de Examinare a Sănătăţii şi a Nutriţiei din Statele Unite ale Americii, scrie descopera.ro

La începutul studiului, în anii 1990, s-au măsurat timpii de reacţie ai participanţilor. Sarcina era simplă: aceştia trebuiau să apese un buton de fiecare dată când o imagine apărea pe ecranul computerului. În următorii 15 ani, participanţii au fost supravegheaţi pentru a se înregistra câţi au murit şi câţi au supravieţuit în această perioadă.

În total, 378 de persoane (7,4%) dintre participanţi au murit, dar în cazul acelora care au înregistrat timpi de reacţie mai lenţi, riscul de a muri a fost cu 25% mai mare - indiferent de cauze -, în comparaţie cu aceia care au avut timpi medii de reacţie. S-a ajuns la această concluzie, după ce, cercetătorii au evaluat vârsta, sexul, apartenenţa etnică, profilul socio-economic şi factorii de viaţă ai participanţilor.

Autorul studiului Gareth Hagger-Johnson a declarat, într-un comunicat de presă, că un simplu test de reacţii în perioadă adultă poate prezice, indiferent de vârstă, sex şi alţi factori, rata de supravieţuire a unei persoane.

"Timpul de reacţie ar putea indica cât de bine funcţionează sistemul nostru nervos şi alte sisteme din organism. Persoanele care răspund, în mod frecvent, cu greu, noilor informaţii ar putea experimenta probleme care le intensifică riscul unei morţi precoce", a declarat acesta.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
8 0
Goth
02 Feb 21:18
0.1665 Rocketing Rabbit, la aproape 45 de ani. Numai ca nu ma simt tocmai excelent in general ca stare de sanatate de vreo 3-4 ani, asa ca nu stiu cat e de relevant testul.
Răspunde
5 0
cristi
01 Feb 10:12
Inseamna ca eu am murit de mult.
Răspunde
0 -1
Dorin-Adrian Cristea
31 Jan 16:29
Am si pentru Romania si pentru Terra si mai am o sumedenie de sufletele dornice de a se naste dar nu pot inca de starvuri ca le stau in cale doar ca deja le-am facut loc si premiul vietii va fi ca la tombola numai sa nu fii puturos sa te misti ca ochiul mortului sa il iei, asa-i!.
Răspunde
1 0
Dorin-Adrian Cristea
31 Jan 16:25
Eu am studiat aceasta pe pielea mea cand ajungeam la stari de functionare subcritice de epuizare dar exista un punct mort dupa care scapi si devii ca nou ba chiar mai bun decat nou. in acest moment cam asta se intampla cu psihiatrii care au puse in fata la Paginamedicala.ro|forum|medici|specialitati|psihiatrie niste probleme antipsihiatrice(vre-o 40) care le arata cat de lente le sunt reactiile si in felul acesta ii condamn avand ca principiu testul d-voastra. Deja psihiatria a murit dupa cum gandesc eu, cel putin in forma actuala.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?