Terenuri cu nocturnă pentru şcolile din Bistriţa

 
Elevii din mai multe şcoli bistriţene vor face orele de sport în condiţii de patru stele. În curând, şcolile vor avea terenuri de sport acoperite cu gazon sintetic şi instalaţii de nocturnă. Primăria nu are suficienţi bani ca să facă singură îmbunătăţirile, aşa că a apelat la firme particulare.

La Şcoala Generală nr 1 din Bistriţa orele de sport se desfăşoară în curtea interioară, care este însă plină de gropi şi denivelări.
Având în vedere această situaţie, conducerea şcolii a găsit o firmă interesată să amenajeze un teren de sport sintetic. Constructorii vor turna un strat de beton sau bitum şi vor pune deasupra un covor sintetic. Terenul va fi împrejmuit şi se va monta şi o instalaţie de iluminat. Un astfel de teren a fost deja amenajat la o şcoală.După darea în folosinţă în noiembrie 2006, s-a observat o îmbunătăţire a frecvenţei elevilor. În orele libere, firma care a participat la amenajarea terenului are dreptul să îl închirieze, pentru a-şi recupera investiţia.

Autorităţile din Bistriţa promit că, până la sfârşitul anului, vor amenaja terenurile de sport din 4 şcoli. Construcţia unui singur teren poate ajunge până la 60.000 de euro, dar firmele sunt interesate, fiindcă îşi vor recupera banii din închirierea bazelor sportive.print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?