Teodorovici:"Taxa de solidaritate nu va fi aplicată doar pensiilor speciale"

 

Ministrul Finanțelor bulversează, din nou, cu declarațiile legate de celebra, deja, taxă de solidaritate. Aceasta nu va fi aplicată doar pensiilor speciale, ci tututor pensiilor care depășesc o anumită valoare. Teodorovici a precizat că se mai discută la pachet plafonul peste care pensiile vor fi considerate mari astfel încât să fie taxate, precum și procentul taxei de solidaritate.

Viitoarea taxă de solidaritate, plănuită de PSD, ar urma să se aplice nu doar pensiilor speciale, ci tuturor pensiilor mari, peste un anumit plafon care urmează să fie decis, a declarat, marți, pentru HotNews.ro, ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici.

 
El a afirmat că taxa nu se va putea aplica doar pensiilor speciale, pentru că ar avea probleme de constituționalitate. Ministrul a precizat că se mai discută la pachet plafonul peste care pensiile vor fi considerate mari astfel încât să fie taxate, precum și procentul taxei de solidaritate.


„Tot ce înseamnă pensii, pentru că trebuie să fie constituțională. Discutăm plafonul și procentul, sunt la pachet”, a spus Teodorovici, răspunzând unei întrebări din partea HotNews.

 
El a venit la Strasbourg, la Parlamentul European, împreună cu premierul Viorica Dăncilă și alți miniștri.


Ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici a anunţat, luni, că în şedinţa Comitetului Executiv Naţional PSD, a fost convenit, de principiu, un plafon de 10.000 de lei pentru pensiile speciale, celora care depăşesc această sumă urmând a le fi aplicată o „taxă de solidaritate”.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Romanul
18 Jul 15:21
La noi sunt pensii speciale pentru cei ce nu muncesc. Pentru parlamentari , pentru primari( ptr ca fiind la pensie nu mai are de unde fura si asta e comoensatorie) pentru magistrati care oricum au salarii fffff. Mari.Inteleg sa le dea ca sa fie anticoruptie dar sunt slabe sperante. Pensiile speciale sunt recompensa pentru ca nu mai au de unde fura
Răspunde
0 0
Radio Evevan !
16 Jul 20:09
In ce tara anumite pensii (denumite si ''speciale'') nu au nici o legatura cu contributia reala a celor care le primesc !??? In ce tara o astfel de pensie speciala e echivalenta cu citeva sute de alocatii de copii si depasesc salariul presedintelor US !??? In ce tara numarul salariatilor parlamentari depaseste necesitatile reale si produce viitoare pensii speciale INUTILE !???
Răspunde
0 0
mihai
16 Jul 16:29
Foarte bine: taxa de solidaritate la pensii peste 4000 de lei. La pensii de peste 10 000: 50%
Poate va gândiți să faceți ceva si cu salariile alea uriașe, nejustificate din administratie.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?