Tensiuni. O navă americană sosită la Constanța provoacă îngrijorarea Rusiei

 

Nava americană de desant USS Fort McHenry a sosit în Marea Neagră, iar Rusia a detașat rapid o navă de patrulare pentru a-i monitoriza activitățile.

Nava americană de desant USS Fort McHenry a intrat în Marea Neagră și face o vizită la Constanța, înainte de a participa la o serie de activități împreună cu Fregata „Regele Ferdinand". 

Mișcarea, care vine la puțin timp după incidentul ruso-ucrainean din Strâmtoarea Kerci, este monitorizată cu atenție de Rusia. 

Sosirea navei la Constanța a fost anunțată oficial luni. ”În perioada 07-10 ianuarie, nava americană de desant „USS Fort McHenry” (LSD-43) face o vizită în portul Constanța și va staționa timp de trei zile la Terminalul „Pasagere”.

Pe timpul escalei, conducerea Comandamentului Flotei va primi vizita reprezentanților navei SUA, iar un detașament de militari de la Regimentul 307 Infanterie Marină va desfășura o vizită de documentare la bordul navei americane.

După plecarea din port, joi, 10 ianuarie, nava de desant „USS Fort Mc Henry" și Fregata „Regele Ferdinand" vor executa o serie de activități de instruire comune, în apele teritoriale ale României și în apele internaționale ale Mării Negre”, a anunțat Statul Major al Forţelor Navale Române.

Rusia a detașat rapid o navă pentru a monitoriza mișcările USS Fort McHenry. ”Nava de patrulare Pitlivi derulează activități complexe pentru a controla acțiunile navei de transport USS Fort McHenry”, a precizat Ministerul Apărării de la Moscova.

Declarația oficială a Moscovei mai notează că nava, care a intrat în Marea Neagră pe 6 ianuarie a ajuns deja la Constanța, luni dimineață.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Ivan
07 Jan 18:09
Batausul lumii ce ''monitorizeaza'' !? Sa nu cumva sa ii scape victima de bulying !? De cind e ingrijorata cine vine in vizita pe la vecini !? Poontinica de ce nu monitorizeaza situatia bazelor din Turcia unde sint gramezi de arme nucleare americane !? Nu are curaj sa cotcodaceasca la turci !? Lasa ciocul mic si fac joc de glezne ...
Răspunde
0 0
NICU
07 Jan 15:46
Accesați: Ce a întâlnit distrugătorul Donald Cook în Marea Neagră
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?