Teldrum rămâne fără Insula Belina

 

Cererea Teldrum de anulare a hotărârii Consiliului Judeţean Teleorman prin care Insula Belina a revenit statului român a fost respinsă de magistraţii Tribunalului Teleorman. Decizia nu este definitivă.

Tribunalul Teleorman a respins cererea Teldrum de anulare a hotărârii Consiliului Judeţean Teleorman prin care Insula Belina a trecut din administrarea Consiliului Judeţean în cea a statului român.

„Respinge excepţia lipsei de interes invocată de pârâtă, ca nefondată. Respinge ca nefondată cererea de suspendare a Hotărârii Consiliului Judeţean Teleorman nr. 135/26.11.2018 formulată de reclamanta SC Tel Drum SA în contradictoriu cu pârâtul Consiliul Judeţean Teleorman", scrie pe portalul instanţei.

Hotărârea nu este definitivă, Teldrum având posibilitatea de a o contesta în termen de 5 zile de la comunicare.

Teldrum avea, prin cele trei contracte încheiate cu Consiliul Judeţean Teleorman, garanţia că, timp de 7 ani, va putea exploata Insula Belina fără oprelişti. Conducerea Consiliului Judeţean Teleorman a decis, însă, să renunţe la administrarea zonei şi să o dea înapoi Apelor Române.

Decizia a avut efecte mai ales asupra companiei Teldrum, care câştigase prin licitaţie cele trei contracte de închiriere.

Decizia de a da în judecată autoritatea judeţeană l-a şocat chiar şi pe preşedintele CJ Teleorman, Dănuţ Cristescu, care declara la momentul respectiv că: „Hotărârea pe care am dat-o e perfect legală".

Nici reprezentanţii Teldrum şi nici cei ai Consiliului Judeţean Teleorman nu au putut fi contactaţi, vineri, pentru a-şi exprima punctul de vedere asupra acestei situaţii.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?