Taximetriștii cer guvernului să intervină pentru a stopa pirateria în transport

 

Confederația Operatorilor și Transportatorilor din România, C.O.T.A.R., cere guvernului emiterea unei Ordonanțe de Urgență pentru a putea stopa activitatea de transport piratată.

”Printr-o intervenție rapidă și eficientă a Guvernului se vor putea stopa abuzurile unor grupuri de interese din Parlamentul României, care au modificat legi pentru a permite ca activitatea de transport să fie piratată, pentru a le permite unora să aibă activități neautorizate, în paralel cu activitățile reglementate și autorizate”, se arată în comunicatul C.O.T.A.R..

„Primăria Capitalei nu ne-a aprobat protestul pe care îl programasem pentru perioada 29.30.31-03-2017, pentru a cere modicarea legii 38/2003. Proiectul de OUG pe care îl solicităm Guvernului a fost acceptat și promovat de Ministerul Transporturilor, a plecat spre avizare la Ministerul Afacerilor Interne, care va da aviz favorabil, ținând cont de faptul că și MAI solicită aceleași modificări. Mai rămâne să așteptăm avizul de la Ministerul Dezvoltării și sperăm să înțeleagă toată lumea necesitatea acestei Ordonanțe de Urgență. Putem să consideram că cei care se opun reglementării prin OUG a activităților neautorizate fac jocul celor care desfășoră aceste activități ilegale, deci contribuie la fraudarea statului român, prin neimpozitatrea și neautorizarea acestor pirați”, a declarat vasile Ștefănescu, președinte COTAR.

Reprezentanții confederației mai acuză că pirateria în transportul de persoane a devenit o activitate tolerată și nesancționată de autorități. Astfel, s-au dezvoltat firme de transport care activează fără licență.

”Legea taximetriei conține în mod deliberat formulări evazive și incomplete, pentru a permite grupurilor de interese apropiate unor oameni politici să profite de o legislație lacunară și făcută cu dedicație. Această lege a fost modificată în anii precedenți, astfel încât să le permită unor clienți politici să desfășoare activități de taxi în alte localități, în afara zonei în care taximetriștii au licență de funcționare.

Activitățile ilegale, neautorizate, nelicențiate de transport persoane în regim taxi, prin folosirea unor platforme informatice de tipul UBER încalcă dreptul la concurență loială și conduc la dispariția activității de taxi în condiții legale. Deși firmele care practică pirateria încearcă să creioneze altă situație juridică, susținând că activitatea lor doar facilitează relația de ride-sharing dintre șofer și persoanele interesate de aceste servicii, aceste firme desfășoară în fapt activitatea de dispecerizare și transport persoane în regim de taxi, aspect care rezultă atât din funcțiile aplicației Uber, cât și din calitatea în care acționează șoferii, modul de lucru al acestora și din relația acestora cu partenerii UBER (societăți comerciale și șoferi)”, mai acuză taximetriștii.

 Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?