TAXA AUTO se schimbă. Din 2015, șoferii plătesc mai puțin la înmatricularea mașinii

 

Taxa auto, Taxa de mediu. Șoferii români vor plăti mai puțin din 2015 pentru timbrul de mediu, cum se numește populara taxă auto de înmatriculare, potrivit AvocatNet.ro.

Taxa auto, Taxa de mediu.  Potrivit OUG nr. 9/2013, actul normativ ce a introdus timbrul de mediu pentru autovehicule la 15 martie 2013 in locul taxei auto, valoarea in lei a timbrului se determina pe baza cursului de schimb valutar al monedei euro stabilit in prima zi lucratoare a lunii octombrie din anul precedent si publicat in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

Taxa auto, Taxa de mediu.  Asadar, cuantumul timbrului de mediu valabil in 2015 se va calcula in functie de cursul leu/euro pe care Banca Centrala Europeana (BCE) l-a stabilit in 1 octombrie.

Taxa auto, Taxa de mediu.  Potrivit informatiilor publicate pe site-ul BCE, cursul de schimb leu/euro din prima zi lucratoare a lunii octombrie este de 4,4093 lei/euro, mai mic fata de cel din 1 octombrie 2013, de 4,4485 lei/euro. Reducerea este de 0,88%.

...

Mari reduceri pe eMAG. Consultă întreaga ofertă AICI

...

Taxa auto, Taxa de mediu.  In acest conditii, soferii vor plati mai putin pentru timbrul de mediu din 2015.

Taxa auto, Taxa de mediu.  Pentru 2014, timbrul de mediu a fost determinat pe baza cursului de schimb afisat de BCE pe 1 octombrie 2013, care a fost de 4,4485 lei/euro. Acest curs a fost mai mic cu 1,63% decat cel anterior de 4,5223 lei/euro - adica cel din 2012 care a fost utilizat pentru stabilirea cuantumului timbrului platit in 2013.

ine plateste timbrul de mediu?

OUG nr. 9/2013 prevede ca timbrul de mediu este platit o singura data, in urmatoarele situatii:

  • cand un autoturism este inmatriculat pentru prima data in Romania;
  • cand un autoturism este reintrodus in parcul auto national, in cazul in care la momentul scoaterii sale din parcul auto national, proprietarului i s-a restituit valoarea reziduala a timbrului;
  • pentru masinile rulate pentru care nu a fost achitata nicio taxa de poluare/inmatriculare, timbrul de mediu se va plati cu ocazia transcrierii dreptului de proprietate;
  • pentru autoturismele rulate pentru care s-a dispus de catre instante restituirea sau inmatricularea fara plata unei taxe de poluare/ de inmatriculare. Timbrul de mediu in aceasta situatie va fi achitat tot cu ocazia ocazia transcrierii dreptului de proprietate.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
3 0
sinka
16 Feb 11:27
O mizerie enorma taxa asta.Numai niste MIZERABILI au putut inventa un nou bir !! Scoate-ti birul asta puscariabilirol ,nenorocitiolor ca mergem la bucuresti si dam cu voi de pamant !! Hotilor !! Nenorocitior !! Taxa PENTRU CE ? DE CE ? Asta-i democratie sau fascism ?Jegosilor ...ponta cu p mic de la pla la puscarie !!!
Răspunde
1 0
Cos
06 Apr 13:46
8 Perfect! Dar tre sa fie fapte nu vorbe!! Noi nu avem in halu asta nevoie de ei! Dar ei au nevoie de noi totii!!!!
8 -1
doru
10 Jan 20:46
Am un focus adus din germania euro3 cat e taxa
Răspunde
6 0
Bebitzu
06 Jan 20:42
Nu se reduce cu nimik.....ea trebuie scoasa...pe sosele sunt masini care cazi din ele in mers si ale unora care cer taxa enorma si merg impecabil cer mii de euro pt aceasta taxa.....!!!!!
Răspunde
4 0
mahu
05 Jan 23:59
Sa le dau muie cu seringa
Răspunde
7 0
Informat corect
05 Jan 23:53
Cred ca numai voi de la realitatea puteați prelua o asemenea "știre"... Ce puii mei se schimba iconstientilor? Dezinformati publicul cu asemenea articole!!! Daca tot ați vrut sa informați pe cineva trebuia sa spuneti ca " taxa pt înmatriculare la un auto care era 200 euro o sa fie mai puțin cu 2 paini"- parca înmatriculam fiecare zi mașini sa ne intereseze reducerea de un leu optzeci si cinci la cat se fura in tara asta...oah....!!!

Răspunde
2 -1
florin
05 Jan 21:47
Din pacate Da o sa platesti timbru de mediu daca a fost recuperata taxa..
Răspunde
2 0
Gilea
05 Jan 18:50
eu am cumpărat o mașina dar taxa a fost recuperată când o înscriu pe numele meu mai plătesc taxa odată?
Răspunde
5 -2
Gilea
05 Jan 18:47
eu am cumpărat o mașina dar taxa a fost recuperată când o înscriu pe numele meu mai plătesc taxa odată?
Răspunde
18 0
Gilea
05 Jan 18:42
eu am cumpărat o mașina dar taxa a fost recuperată când o înscriu pe numele meu mai plătesc taxa odată?
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?