TAXA AUTO. ANAF a publicat CALCULATORUL timbrului de mediu pentru 2014

 
Timbrul de mediu, mai ieftin decât în 2013
Timbrul de mediu, mai ieftin decât în 2013

TAXA AUTO. ANAF. Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a publicat pe site-ul său calculatorul timbrului de mediu pentru 2014, care utilizează în formula de calcul cursul stabilit la 1 octombrie 2013.

TAXA AUTO. Dacă taxa din 2013 s-a calculat la un curs de 4,5223 lei/euro, valoarea timbrului de mediu pentru 2014 se calculează la un curs de 4,4485 lei/euro.

TAXA AUTO. Anul trecut, accizele au fost calculate la un curs de 4,5223 lei/euro, anunţat de Banca Centrală Europeană pe 1 octombrie 2012, mai mare cu 5,16% faţă de cursul din anul precedent, de 4,3001 lei/euro, folosit la calculul accizelor în anul 2012.

Din luna martie a anului trecut, Guvernul a înlocuit taxa auto cu timbrul de mediu, iar noua formulă de calcul a condus la o creştere în medie de circa 10% a sumei de plată pentru maşinile Euro 4 şi Euro 3 şi o scădere cuprinsă între 60% şi 90% pentru maşinile Euro 2, Euro 1 şi non-euro, pe principiul că maşinile vechi au o durată scurtă de funcţionare şi, deci, vor polua pentru un interval mai mic.

Vezi aici NOUL CALCULATOR al TIMBRULUI DE MEDIU

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
david daniel
14 Nov 20:15
Răspunde
1 0
alin
19 Jan 16:29
Buna ziua. Azi am avut surpriza sa constat ceva in calculatorul ANAF pentru Timbrul de mediu care e strigator la cer. Anume dupa ce am introdus toate datele necesare si am aflat ce taxa trebuie platita pentru un anume tip de autoturism mi-am spus oare ce se intampla daca pastrez toate datele introduse si modific doar tipul de autoturism adica selectez autovehicul cu 2 locuri pentru transport marfa pana la 3,5t in loc de autoturism pentru pasageri M1. Surpriza colosala daca in primul caz timbrul de mediu este 2800€ in al doilea caz acesta e 283€ deci nu conteaza ca amandoua au acelasi caracteristici ale motorului «prostii sa plateasca». AICI SE VEDE PROSTIA INEPTILOR CARE EMIT LEGI IMPOTRIVA PROPRIULUI POPOR.
Cum adica daca imi duc cu masina la gradinita copilul poluez de 10 ori mai mult decat ala care detine acelasi tip de autoturism dar transformat pentru carat marfa
Răspunde
0 0
Mansell
14 Jan 18:48
E ilegala !!! Dati-i in judecata . S-au castigat procese dar presa tace din gura.fiind sub papucul politicienilor
Răspunde
3 0
ticu
14 Jan 14:38
singurul lucru pe care au fost de acord atat ciuma portocalie cat si cea rosie,de fapt dintr un singur vlastar cel al fsn-ului,in rest certuri pe cascaval .consecinte practice,exista masini in urmatoarea situatie cu taxa de poluare achitata ,cu taxa de poluare recuperata,fara taxa de poluare platita care circula simultan.intelegem ca partidul pseudo social democrat este infaptuitorul inechitatilor sociale inca din vremea lui taica stalin de unde isi are obarsia,dar macar masinile sa aiba statut egal in fatza legii.pseudosocial democratii au creat cele mai mari inechiati si inegalitati sociale din istorie averi imense acumulate prin jaf national si furt in perioade scurte de oamenii regimului si milioane de saraci ce isi duc viata de azi pe maine,e uzurpare de nume la adresa social democratiei sa se autonumeasca asa
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?