Tăriceanu se visează prezidențiabilul PSD-ALDE

 
Tăriceanu, despre relaţia cu Dragnea: Nu suntem făcuţi din aceeaşi mamă
Tăriceanu, despre relaţia cu Dragnea: Nu suntem făcuţi din aceeaşi mamă

Liderul ALDE se consideră candidatul ideal ALDE pentru alegerile prezidențiale, pentru că scorul său e deasupra celui al partidului, însă "a avea în spate forța PSD este factor major și hotărâtor".Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, luni, la TVR 1, că ar putea candida din partea ALDE la alegerile prezidențiale, deoarece scorul său e deasupra celui al partidului, însă "a avea în spate forța PSD este factor major și hotărâtor".

"Eu pot să candidez din partea ALDE. Pot să iau eventual scorul pe care îl are ALDE sau aș putea să iau ceva mai mult, având în vedere că în sondajele în care am o cotă care depășete cota susținere a partidului pe care îl conduc, dar sigur că a avea în spate forța PSD e un factor major, un factor hotărâtor. Probabil (anunțul candidatului la prezidențiale -n.r.) primul trimestru al anului viitor, sfârșitul primului trimestru, începutul trimestrului doi. Înainte de alegerile pentru Parlamentul European", a afirmat Călin Popescu Tăriceanu.

Întrebat dacă acest lucru nu ar presupune un prim exercițiu de candidatură PSD și ALDE pe liste comune la PE, Tăriceanu a răspuns: "Se poate și asta. Noi în 2016 am mers pe liste separate tocmai pentru a dovedi că nu suntem agățați, nu suntem tolerați. Și eu cred că a fost mai bine așa, nemaivorbind de faptul că mie mi se pare că în România liberalismul autentic a avut și are nevoie de o reprezentare."

Acesta a vorbit și despre cum vede funcția de președinte al României și ce ar trebui să facă un șef al statului.

"Sigur că opțiunile oamenilor se fac și pe considerente de apartenență la partid, ideologice. Eu aș fi mai tentat să arăt oamenilor nedepășind Constituția, nejucând la limită, ce poate face președintele pentru România, cum poate să o apere, s-o promoveze, dar cred că trebuie o altă abordare care va diferi mult față de ceea ce am văzut până acum. Președintele trebuie să aibă experiența politică și diplomația necesară să lucreze cu majoritatea parlamentară aleasă de cetățeni. Nu e corect ca președintele să devină liderul Opoziției", a spus Tăriceanu.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?