Tăriceanu se luptă cu morile "statului paralel". Cere desecretizarea "de urgenţă" a "protocoalelor

 
Călin Popescu Tăriceanu
Călin Popescu Tăriceanu

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, nu renunță la linia de luptă care i-a adus un eșec răsunător în alegerile europarlamentare. Șeful ALDE cere CSM-ului să acţioneze pentru desecretizarea "de urgenţă" a "protocoalelor secrete dintre SRI-DNA-instanţele de judecată".

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a solicitat luni CSM să acţioneze pentru desecretizarea "de urgenţă" a "protocoalelor secrete dintre SRI-DNA-instanţele de judecată" şi a afirmat că preşedintele Klaus Iohannis "ar trebui să facă ceva concret pentru independenţa reală a Justiţiei".

"Ca urmare a dezvăluirilor din mass-media privind raportul Inspecţiei Judiciare despre protocoalele secrete dintre SRI-DNA-instanţe de judecată, care ar conţine 19 anexe secretizate, CSM trebuie să acţioneze pentru desecretizarea lor de urgenţă. Este necesar ca toate datele din acele protocoale ilegale şi imorale să fie făcute publice neîntârziat. Românii au dreptul să ştie cum au funcţionat instituţiile din justiţie şi felul în care serviciile au influenţat activitatea lor. În consecinţă, având în vedere legea nr. 182/2002 privind protecţia informaţiilor clasificate, art. 24, al. 5, care stipulează că nu pot fi secretizate documente în scopul ascunderii încălcărilor legii sau limitării accesului la informaţiile de interes public, solicit doamnei Lia Savonea, preşedintele CSM, să clarifice urgent situaţia şi să desecretizeze toate anexele privind protocoalele secrete înainte de discutarea în plen a raportului Inspecţiei Judiciare", a scris Tăriceanu pe Facebook.

Totodată, Tăriceanu îi solicită preşedintelui Klaus Iohannis ca în calitatea sa de preşedinte al CSAT "să solicite neîntârziat SRI să facă publice toate informaţiile cu privire la protocoalele secrete cu Justiţia".

"În mod firesc, preşedintele Iohannis ar trebui ca, pentru prima dată în cinci ani de mandat, să facă ceva concret pentru independenţa reală a Justiţiei. Să participe la şedinţa CSM în care se discută raportul şi să o prezideze, astfel încât să se asigure că acele anexe sunt desecretizate. Mai departe, în calitate de preşedinte al CSAT, pe lângă folosirea acestui rol pentru a face jocurile sale politice, ar trebui să solicite neîntârziat SRI să facă publice toate informaţiile cu privire la protocoalele secrete cu Justiţia (modul de lucru, număr de ofiţeri implicaţi, numărul dosarelor din justiţie în care au fost folosite, etc). Klaus Iohannis ar trebui, la fel de firesc, să decidă dacă în ultimul an de mandat vrea să fie măcar o dată preşedintele românilor şi nu doar al "băieţilor cu ochi albaştri"", susţine Tăriceanu, citat de Agerpres.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Lukacs ladiszlau
18 Jun 19:30
ȘTIȚI PROVERBUL:HOȚUL STRIGĂ MAI TARE HOȚUL.UN NEMERNIC SI UN GUNOI CARE AR TREBUI SĂ ÎI ȚINĂ COMPANIE LUI DRAGNEA LA PUȘCĂRIE.
Răspunde
0 0
Mihai S
17 Jun 23:10
D-le Tariceanu, imoral este sa minti si sa furi. Un document care ajuta la prinderea hotului si mincinosului nu este imoral. Imoral a fost si votul prin care deocamdata nu dai socoteala de acuzatiile grave in legatura cu cei 800 000 €. Daca esti nevinovat de ce te feresti de raspundere? Si zici ca vrei sa fi presedintele tarii...unde e rusinea?
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?