Tăriceanu se duce în Polonia să învețe cum stă treaba cu justiția

 

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, va avea o întrevedere privată în Polonia cu Jarosław Kaczyński, un fel de Liviu Dragnea la polonezi.Kaczyński este adevărul lider politic al Poloniei, care conduce cu mână de fier partidul și guvernul, și a imprimat țării o dinamică ce a provocat un conflict politic major cu UE.

Tăriceanu se află în perioada 6-8 decembrie într-o vizită oficială în Polonia, la invitația omologului său, Stanisław Karczewski, mareșalul Senatului Republicii Polone.

Polonia este în conflict cu Comisia Europeană, dar și cu Franța și Germania, din cauza modificării legilor justiției, în special reforma Curții Supreme, considerată abuzivă de Bruxelles. Comisia Europeană a și declanșat Articolul 7 din Tratatul UE, cel care poate duce la suspendarea dreptului de vot în UE. În urmă cu două săptămâni, Polonia a votat o lege care să anuleze modificările, așa cum a cerut Curtea Europeană de Justiție.

În cadrul vizitei, președintele Senatului va avea întrevederi cu Andrzej Duda, președintele Republicii Polone, Stanisław Karczewski, mareșalul Senatului Republicii Polone, Marek Kuchciński, mareșalul Seimului Republicii Polone (Camera Deputaților), Jacek Czaputowicz, ministrul afacerilor externe și Jerzy Kwieciński, ministrul investițiilor și dezvoltării.

Programul vizitei cuprinde și o deplasare la Gdańsk, municipiu reședință al voievodatului Pomorski (Pomerania), unde președintele Senatului va avea întrevederi cu reprezentanți ai autorităților locale și ai unor companii reper din domeniul transporturilor și energiei.

Printre obiectivele vizitei, așa cum apar în comunicatul citat, se numără consolidarea parteneriatului strategic cu Republica Polonă, prin aprofundarea dialogului strâns la nivel înalt și dezvoltarea, prin mijloacele diplomației parlamentare, a cooperării politico-diplomatice cu caracter strategic, precum și a relațiilor economice, în special în domeniile specifice conectărilor de transporturi, energie și telecomunicații Nord-Sud.

Polonia este o destinație frecventă pentru Tăriceanu, care a mai fost în vizita la Varșovia chiar în acest an.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?