Meleșcanu, amenințat cu excluderea. Tăriceanu: "Nu poate accepta propunerea PSD ca membru ALDE"

 

ALDE pune piciorul în prag și anunță excluderea din partid a celor care acceptă funcții publice din partea altor formațiuni politice. Teodor Meleșcanu consideră, însă, că decizia nu i se aplică și lui, după ce PSD a anunțat că îl va susține la șefia Senatului. Între timp, ALDE vine cu propria propunere pentru această funcție - senatorul Iani Popa.

Biroul politic al ALDE a hotărât ca Teodor Meleșcanu să nu fie dat afară din partid dacă refuză propunerea PSD. Liderul partidului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat că dacă Meleșcanu va alege să accepte oferta social-democraților, atunci nu va mai fi membru ALDE.

Senatorul ALDE Teodor Meleșcanu va fi exclus din partid dacă nu renunță la candidatura din partea PSD pentru postul de președinte al Senatului. Aceasta, după ce conducerea ALDE a decis marți că va fi exclus din partid orice membru care acceptă vreo funcție de la PSD. Candidatul ALDE pentru acest post este senatorul Ion Popa. Decizia a fost luată în şedinţa Biroului Politic Central al ALDE și se va aplica pentru toți membrii formațiunii.

De asemenea, conducerea ALDE a decis ca formațiunea să îl susțină pentru șefia Senatului pe senatorul Ion Popa.

 
Anunțul a fost făcut de liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, care a spus că ambele decizii au fost luate cu o majoritate zdrobitoare.
 
"Domnul Meleșcanu și-a cerut scuze colegilor pentru situația creată", a mai spus Tăriceanu.
 
Încercările PSD de racolare care au eșuat se înscriu în linia unui război al PSD împotriva ALDE, a mai susținut liderul ALDE.

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a anunțat marți, la finalul ședinței conducerii centrale a partidului, că formațiunea a decis excluderea din partid a celor care acceptă funcții în Parlament și guvern fără acceptul partidului.

Decizia îl vizează direct pe teodor meleșcanu, vicepreședinte ALDE, care a fost propus de PSD pentru a prelua funcția de președinte al Senatului după demisia lui Călin Popescu Tăriceanu.

Liderul ALDE a anunțat că propunerea formațiunii pe care o conduce pentru președinția Senatului este Iani Popa.

Totodată, Tăriceanu a acuzat PSD că a lansat un atac furibund la adresa sa și a avertizat partidul condus de Viorica Dăncilă că nu este în postura de a întoarce și celălalt obraz.

Cine acceptă funcții de la alții, nu mai sunt membri ALDE

"Prima decizie e cea referireatoare la susținerea lui Iani Popa pentru președinția Senatului.

A doua decizie e cea privitoare la pierderea calității de membru ALDE pentru persoanele care acceptă funcții în Parlament și Guvern fără acceptul partidului. Ambele decizii au fost luate cu mare majoritate.

A fost prezent și domnul Meleșcanu, care și-a cerut scuze colegilor pentru situația pe care a generat-o. Colegii au fost foarte clari că nu putem accepta o asemenea propunere de la PSD. La desparțirea de PSD am convenit că vom rămâne în relații civilizate.

Noi nu am atacat PSD, dar ei au atacat furibund ALDE. Îi avertizez pe cei din PSD că nu suntem în postura de a întoarce și celălalt obraz. E un război împotriva noastră. Dacă cineva acceptă o propunere de la un alt partid suportă rigorile statutului și ale deciziei de azi.

Meleșcanu nu poate accepta această susținere ca membru ALDE

Întrebat dacă Meleșcanu a spus că accepta propunerea PSD, Tăriceanu a declarat că nu l-a întrebat.

În cazul în care Meleșcanu părăsește grupul ALDE din Senat, Tăriceanu a declarat că se va apela la soluția grupului mixt, ALDE-PRo România.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Borfasii kakabebisti SIFONEAZA BUGETUL STATULUI !!!
03 Sep 23:09
alde ce !? Cine mai sint si paduchiosii astia !? In afara de familiile lor mai a auzit cineva de gainari !?
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?