Ședință de coaliție, în birou la Dragnea. Tăriceanu: Toader să anunțe ce crede de cuviință

Marian Oprișan și Călin Popescu Tăriceanu, președintele Senatului, au mers în biroul lui Liviu Dragnea, de la Camera Deputaților. Aceștia au avut o scurtă ședință de coaliție, înainte de verdictul pe care îl va da de Tudorel Toader pe activitatea DNA. Tăriceanu a spus că nu știe de decizie va anunța Tudorel Toader, în privința mandatului lui Kovesi, întrucât singura persoană care putea fi informată este premierul. În jurul orei 15.10 și Liviu Dragnea a plecat din Parlament. Potrivit unor surse, Liviu Dragnea nu ar fi avut vreo discuțe astăzi, cu Tudorel Toader, despre decizia pe care o va anunța.Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele ALDE şi al Senatului, a declarat, la finalul şedinţei de coaliţie, că nu ştie ce anunţ va face ministrul Justiţiei în legătură cu şefa DNA. "

Nu, nu am mai vorbit, ceea ce ştiţi cu toţii - anunţul pe care l-a făcut ministrul, astăzi la ora 18,00 va face o declaraţie de presă -, nu ştiu exact, vom vedea care este decizia. În mod normal, dacă are de luat o decizie sau în fine... Există un şir sau o serie de etape care nu ţin de Parlament. În cazul acţiunii ministrului, după cum se cunoaşte, procurorii funcţionează sub autoritatea ministrului, deci este de resortul lui să anunţe şi chiar dacă este un subiect de mare interes public. Dar nu are un rol de jucat în această privinţă", a afirmat Tăriceanu, la Parlament.

Potrivit acestuia, singura persoană care ar fi putut să fie informată în acest sens de Tudorel Toader ar fi în mod clar premierul.

"Nu ştiu dacă a făcut acest lucru, dar da, suntem liderii politici, dar exact aceasta este discuţia de multă vreme în societate, în public, şi noi vrem să respectăm acest angajament de a nu interfera factorul politic în justiţie. De aceea am lăsat ministrului, care are atribuţiile constituţionale, să analizeze şi, sigur, mai departe este responsabilitatea domniei sale de a anunţa ceea ce crede de cuviinţă. Nu am cunoştinţă de ceea ce doreşte ministrul, decât ceea ce a anunţat - că va comunica public rezultatele evaluării pe care trebuie să o facă", a arătat liderul ALDE.

El a susţinut că nu a fost informat despre discuţiile ministrului Justiţiei cu preşedintele Klaus Iohannis.

"Credeţi că stăm aşa să ne vânăm unii pe alţii, ce ai discutat cu ăla, cu ăla? Instituţional nu am avut o întrevedere cu dl ministru, prilej cu care să ne poată informa despre acest lucru. Doi - cred că, dacă era ceva deosebit, fără îndoială avem mijloace de comunicare, dincolo de comunicare directă există telefon, nu am nicio îndoială că ministrul ar fi pus mâna pe telefon să ne sune pe mine sau pe dl Dragnea sau pe amândoi, să ne comunice dacă era ceva important", a arătat preşedintele Senatului.

Întrebat de jurnalişti despre întâlnire, liderul ALDE le-a spus acestora că discuţia a vizat și zona economică.

"Avem întâlniri permanente. Nu e zi din săptamană în care să nu ne vedem. Astăzi am discutat o gamă de probleme care tin de zona economică: de parteneriatul public- privat, de normele care trebuie elaborate pentru că procesul de absorbţie a fondurilor europene este îngreunat îngrozitor", a declarat Călin Popescu Tăriceanu, la Parlament.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?