Tăriceanu evaluează ecretarii de stat ai ALDE: Unii rămân, alţii nu

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a precizat miercuri că secretarii de stat ai formaţiunii sale vor fi evaluaţi după performanţă şi capacitate politică, unii dintre aceştia urmând să fie schimbaţi din funcţie.Întrebat, după şedinţa Delegaţiei permanente a ALDE, dacă secretarii de stat ai ALDE vor fi schimbaţi, Tăriceanu a spus: "După cum le-o fi norocul! Unii da, alţii nu. Nu am avut această întâlnire cu secretarii de stat. Am pe masă un teanc mare de evaluări ale tuturor secretarilor de stat. (...) O să facem discuţii individuale cu fiecare şi apoi vom hotărî cine continuă treaba şi cine nu, în funcţie de performanţă. Pentru noi, criteriul de performanţă, competenţă e foarte important, dar sunt şi alte criterii alături, de capacitate politică, de a fi purtător de mesaj. Sunt funcţii politice secretarii de stat, nu sunt funcţii tehnice sau nu vreau să îi asimilez numai unei funcţii de tip tehnocrat, pentru că sunt numiţi politic, ei vin şi pleacă o dată cu Guvernul. Cei care au capacitatea să îşi asume şi acest rol împreună cu componenta de competenţă sigur vor rămâne".

Purtătorul de cuvânt al partidului, Varujan Vosganian, a precizat că acolo unde ministrul nu este din partea ALDE, secretarul de stat din partea acestei formaţiuni este coordonatorul politicilor pe domeniu.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?