Tăriceanu, atac la Iohannis. Bugetul... discordiei

 

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, vineri, că sesizează la CCR Legea bugetului de stat pe 2019. El a afirmat că ”guvernarea PSD a eșuat”, anunțând că cere CCR o analiză și pe Legea de aprobării plafoanelor. După ieșirea președintelui României, Călin Popescu Tăriceanu a replicat dur. ”Preşedintele a ales ca metodă de a face politică prin şicanarea Guvernului şi prin încercări de a bloca permanent activitatea acestuia. Din păcate, preşedintele a ales această metodă de a face politică prin şicanarea Guvernului, prin încercări de a bloca permanent activitatea Guvernului, fără să-i dea seama cât de mult rău face ţării şi societăţii. Gestul preşedintelui este total inoportun şi nejustificat", a declarat Tăriceanu, referindu-se la declaraţiile făcute vineri de preşedintele Iohannis referitoare la buget.

În ceea ce priveşte remarca referitoare la finanţarea partidelor, făcută de şeful statului, Tăriceanu a calificat-o ca fiind "demagogie şi populism".

"România s-a confruntat în ultimii ani cu o componentă de corupţie legată de partidele politice care au recurs la formule de finanţare sau sponsorizare, ca să le numesc aşa, care unele dintre ele puteau fi socotite în afara legii. Şi, din acest motiv au existat numeroase anchete şi procese legate de partidelor politice şi unii au fost şi condamnaţi. Cred că soluţia pe care o practică şi celelalte state democratice din Uniunea Europeană, de a finanţa partidele politice care sunt până la urmă nişte instituţii democratice şi utile societăţii, este o soluţie foarte bună tocmai pentru a nu exista aceste canale care odată aduc corupţie, trafic de influenţă, grupuri de influenţă care îşi promovează anumite interese care nu sunt totdeauna legate de cele ale societăţii. Şi cred că aceasta soluţie ar trebui salutată, nu criticată, pentru a curăţi viaţa politică şi partidele politice de corupţie. Dacă domnia sa este consecvent şi este cu adevărat preocupat de combaterea corupţiei, ar trebui dă aibă în vedere aceste considerente care au stat la baza legii”, a afirmat vineri preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, lider al ALDE.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, vineri, că va sesiza Curtea Constituţională în privinţa legii bugetului pe anul 2019.

 

Realitateadecluj.net


Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Stefan
22 Feb 16:56
Taricene si tie ti-e frica de Dragnea,ce v-a facut asta v-a inregistrat pe toti?
Răspunde
0 0
Anton
22 Feb 14:06
Acest playboy tomnatic, de meserie "ginerica" face o demonstratie de logica firmidabila: la presedinte, invocsrea banilor care merg la partide este populism, la partenerii de coalitie pericolul ca plata alocatiilor sa nu se poata face (din cauza intarzierii la promulgare a unui buget facut pe genunchi, cu 3 luni intarziere de PSD-ALDE) nu este populism. Scuze, uitasem ca dl. respectiv avea media 4 la matematica in liceu. Deci, de unde nu e, nici Dumnezeu nu cere!
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?