Tăriceanu apelează la Iohannis în scandalul momentului! Ce îi cere în mod expres președintelui

 
Călin Popescu Tăriceanu
Călin Popescu Tăriceanu

Călin Popescu Tăriceanu i-a transmis preşedintelui Klaus Iohannis o scrisoare prin care îi solicită să nu accepte propunerile de miniştri formulate de Viorica Dăncilă, ci să ţină cont de articolul din Constituţie care prevede că este nevoie de un vot în Parlament în cazul schimbării structurii politice a Executivului, conform știripesurse.ro

Liderul ALDE îi explică președintelui că în şedinta Biroului Politic Central al ALDE s-a hotărât, cu o majoritate covărşitoare, excluderea oricărui membru care acceptă o desemnare din partea altui partid într-o functie publică fără acordul organismelor statutare.

"Am văzut în spatiul public anuntul doamnei Prim-Ministru Dăncilă potrivit căruia a propus, pentru portofoliile ministeriale rămase vacante în urma demisiei miniştrilor ALDE, trei persoane despre care domnia sa afirmă că fac parte din ALDE.

În şedinta Delegaţiei Permanente a ALDE din data de 26 august s-a votat cu majoritate covărşitoare (83 voturi pentru şi 2 abtineri) denunţarea protocolului cu PSD, precum şi retragerea din coaliţia de guvernare.

Mai mult, în şedinta Biroului Politic Central al ALDE din 3 septembrie s-a hotărât, tot cu o majoritate covărşitoare, excluderea oricărui membru care acceptă o desemnare din partea altui partid într-o functie publică fără acordul organismelor statutare. Prin urmare, persoanele care au acceptat nominalizările pentru funcţiile de miniştri sunt decăzuţi din calitatea de membru ALDE cu efect imediat.

Având în vedere cele de mai sus, vă solicit ca, în analiza pe care o veţi face privind aceste propuneri, să luati în considerare prevederile articolului 85, alin. 3, din Constitutie", i-a scris Călin Popescu Tăriceanu lui Klaus Iohannis.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
johnneil
12 Sep 12:47
Si-a adus aminte ca Romania are un Presedinte!
Răspunde
0 0
Tudor
11 Sep 22:22
Acum că Tăriceanu este în barca opoziției nu mai este corupt și cercetat de DNA.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?