Tamara Buciuceanu, condusă pe ultimul drum!

 
Tamara Buciuceanu nu avea copii. Cui rămâne toată averea
Tamara Buciuceanu nu avea copii. Cui rămâne toată averea

Una dintre cele mai apreciate actrițe române de teatru, film și televiziune din generația de aur, Tamara Buciuceanu a fost condusă astăzi pe ultimul drum. Colegii de scenă, familia dar și apropiații și-au luat larevedere de la marea doamnă a comediei în ropote de aplauze, la Cimitirul Sfânta Vineri din Bucureşti. 

Tamara Buciuceanu Botez a murit marți, la vârsta de 90 de ani. Fusese internată la începutul lunii, la Spitalul Elias, din cauza unor probleme cardiace. Iubitorii de film și teatru și-o pot aminti pe Tamara Buciuceanu din cele peste 1500 de roluri pe care le-a interpretat de-a lungul celor 65 de ani de carieră. 

Tamara Buciuceanu-Botez s-a născut pe 10 august 1929 în Tighina, o localitate din Republica Moldova. Actriţa şi-a finalizat studiile în 1952, la Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti. De atunci a încântat publicul român cu reprezentaţiile care au consacrat-o.

"Doamna comediei româneşti", cum a fost supranumită, a jucat pe scena Teatrului Naţional, dar a avut reprezentaţii memorabile şi la Teatrul de Comedie, Teatrul Bulandra sau Teatrul Giuleşti. Cele mai cunoscute spectacole sunt "Coana Chiriţa", "Cumetrele" sau "Romeo şi Julieta la început de noiembrie".

A avut roluri în peste 25 de filme, printre care "Domnişoara Nastasia" și "Cuibul de viespi".
Însă cel mai cunoscut rol al său, profesoara Isoscel, a fost punctul de referinţă al carierei sale cinematografice. Severa profesoară de matematică a încântat publicul în toată seria "Liceenii" şi în "Extemporal la dirigenţie".

Pentru întreaga sa carieră, actriţa a primit propria stea pe Bulevardul Celebrităţilor din Capitală. A fost premiată şi la Sibiu, în cadrul Festivalului Internaţional de Film Transilvania. Acolo, „doamna comediei româneşti” a vorbit despre cele două vieţi pe care le-a trăit.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?