Sute de tineri din Republica Moldova se înghesuie la Consulatul României pentru a-şi depune dosarele de studii

 
Foto: RTV
Foto: RTV
Sute de studenţi moldoveni se calcă zilnic în picioare în faţa Consulatului României de la Chişinău ca să apuce să-şi depună dosarul pentru a studia în România. Este a treia zi de când tinerii stau la cozi zi şi noapte. Obosiţi şi cu nervii întinşi la maximum, mulţi s-au revoltat pentru că nu se respectă ordinea de pe liste.

Acest scenariu se repetă de trei zile în faţa consulatului român de la Chişinău. Studenţii moldoveni speră ca din toamnă să studieze în România şi pentru asta trebuie să-şi depună un dosar.

"Noi am stat la rând de dimineaţă, de la orele 05:00. Însă, cineva a venit acum în ultimele 15 minute şi a trecut. Ar fi normal să trecem după listă, cum ne-am organizat", a declarat un student.

Părinţii tinerilor sunt şi mai supăraţi din cauza haosului creat la consulat.

Consulatul României la Chişinău a anunţat că până acum au fost înregistrate aproximativ 1.000 de dosare. Termenul limită de depunere a actelor este 27 iulie. Tinerii din Republica Moldova au la dispoziţie 2.590 de locuri pentru studii în ţara noastră.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?